FAQ: Wat is het verschil tussen rooibos en andere rode theeën?

11 jun. 2023
1 minuten leestijd
Thee & meer
Blog image

Rode thee wordt als verzamelnaam gebruikt voor meerdere, van elkaar verschillende soorten (kruiden)thee. In Nederland gebruiken we de term rode thee niet echt, behalve wellicht voor het beschrijven van zwarte thee hong cha op Chinese wijze.

De term rode thee voor zwarte thee stamt direct uit China. De kleur verwijst naar het aftreksel. In andere delen van de wereld wordt rode thee ook gebruikt voor het beschrijven van rooibosthee en hibiscusthee.

Meer weten over rooibosthee? 8 dingen die je nog niet wist!

Tegen thee van de hibiscusbloem wordt ook rode thee gezegd. Hibiscusthee wordt vooral in landen als Jamaica, Soedan en Egypte gedronken. Veel van deze theeën bevatten een hoge mate van anti-oxidanten.

Er zijn tot dato geen vergelijkende onderzoeken uitgevoerd tussen rooibos en ‘rode thee’-soorten. Wel zijn er verschillende onderzoeken gedaan naar de vergelijking tussen rooibos en groene thee. Groene thee bevat in het algemeen meer anti-oxidanten dan rooibos, maar groene thee bevat een andere samenstelling en geen aspalathin.

Meer rooibos tips & veelgestelde vragen

Alle blogartikelen
Top
Oops!
Je bevindt je momenteel op onze consumenten website. Hier vind je bijvoorbeeld producten met de optie voor kleinere afname hoeveelheden. Voor voordelige prijzen ga je naar onze zakelijke website. Maak hieronder een keuze op welke website je verder wilt gaan.