FAQ: Mag ik rooibos gebruiken tijdens het vasten?

11 jun. 2023
2 minuten leestijd
Thee & meer
Blog image

Het is geen probleem om rooibos tijdens het vasten te drinken. Vasten is vaak voor een langere periode zonder een bepaald deel van de dag niet-etend door te moeten komen. Net zoals water is het prima om rooibos te drinken.

Menigeen die deelneemt aan een vastentijd, zoals de veertigdagentijd of de ramadan, zal zeggen dat het niet-eten, niet het probleem is. Tekort aan vocht, en erger nog uitdroging, leiden tot moeheid, druilerigheid en sloom zijn.

Meer weten over rooibosthee? 8 dingen die je nog niet wist!

Het gebrek aan voedsel is te doen, gebrek aan vocht niet. Of je nu vast voor de ramadan of omdat je wilt afvallen, drink voldoende water of ander vocht.

Water en (kruiden)thee zijn het beste om te drinken. Zowel water als kruidenthee zorgen er namelijk voor dat je lichaam ten eerste niet uitdroogt, en ten twee dat de vetverbranding niet negatief wordt beïnvloed. Water kan gewoon kraanwater, bronwater, bruiswater, heet water, koud water of mineraalwater zijn. Maakt niet uit, water is water.

Wat jij lekker vindt.

Of kruidenthee. Én dit kan dus rooibos zijn. Je kunt evenzo goed voor een andere kruidenthee kiezen. Denk aan muntthee (pepermunt, groene munt, watermunt of een mix), gemberthee (van pure gember) of kamillethee.

Waarom geen thee? Naast suiker en calorieën, is cafeïne geen goed idee. De cafeïne in koffie, maar ook in zwarte thee en groene thee kan tijdens het vasten voor problemen zorgen. Vrij tegenstrijdig op het eerst ogenblik.

Toch niet zo als we er wat dieper induiken. Cafeïne zorgt voor een korte boost. Cafeïne blokkeert de receptoren voor adenosine. Adenosine is het bestandsdeel in je lichaam waardoor je slaperig wordt. De cafeïne zorgt ervoor dat je lichaam dit stofje negeert.

Dit betekent echter dat wanneer de cafeïne is uitgewerkt, je een totale vastloper krijgt door de combinatie van én geen voedsel, een lege maag én minder energie. Je komt als een achtbaan naar beneden, zonder dat je hier nog wat aan kan doen. Rooibos is een beter idee.

Meer rooibos tips & veelgestelde vragen

Alle blogartikelen
Top
Oops!
Je bevindt je momenteel op onze consumenten website. Hier vind je bijvoorbeeld producten met de optie voor kleinere afname hoeveelheden. Voor voordelige prijzen ga je naar onze zakelijke website. Maak hieronder een keuze op welke website je verder wilt gaan.