FAQ: Rooibos wel of geen thee?

11 jun 2023
1 minuten leestijd
Thee & meer
Blog image

Rooibos is niet een thee als in de striktste manier van het woord. We herkennen namelijk een verschil tussen ‘echte thee’ en kruidenthee. In principe worden alleen de bladeren of een aftreksel van de Camellia sinensis-plant herkend als thee.

De theeplant is dan ook de enige plant wat wordt gebruikt om ‘echte thee’ mee te maken. Rooibosthee wordt gemaakt van de bladeren van de rooibosplant Aspalathus linearis. Rooibosthee wordt dan ook niet gerekend tot thee.

Meer weten over hoe je rooibosthee maakt?

In het algemeen worden aftreksels gemaakt op dezelfde manier als thee, maar niet afkomstig van de theeplant gerekend tot kruidenthee of infusie. Denk bijvoorbeeld aan kamille, linde, brandnetel en hibiscus. Thee is dan ook iets breder dan alleen de herkomst, het gaat ook om de benaming. Waarom er dan toch thee wordt gezegd tegen rooibosthee is omdat ze op dezelfde manier bereid worden als ‘echte thee’. Ontdek hier wat rooibos nog meer is.

Meer rooibos tips & veelgestelde vragen

Alle blogartikelen
Top
Oops!
Je bevindt je momenteel op onze consumenten website. Hier vind je bijvoorbeeld producten met de optie voor kleinere afname hoeveelheden. Voor voordelige prijzen ga je naar onze zakelijke website. Maak hieronder een keuze op welke website je verder wilt gaan.