FAQ: Helpt rooibosthee bij afvallen?

10 jun 2023
2 minuten leestijd
Thee & meer
Blog image

Rooibosthee kan helpen bij afvallen en een sneller herstel na het sporten.

Ten eerste bevat rooibosthee bevat haast geen kilocalorieën, geen vet en voorkomt dat bepaalde vethoudende hormonen in het lichaam worden opgeslagen.

Ten tweede bevat rooibos als enige het stofje aspalathine. Aan aspalathine wordt toegeschreven dat het helpt om stresshormonen te verminderen, stresshormonen die een trigger zijn voor honger en vetopslag.

Meer weten over rooibosthee? 8 dingen die je nog niet wist!

Verder is rooibos van nature cafeïnevrij en zoet van smaak. Zo is het ook lekker zonder suiker.

Rooibos helpt ten vierde ook bij sneller herstel na het sporten. De hoeveelheid mineralen in rooibos is namelijk zeer groot. Denk aan ijzer, kalium, zink, mangaan en natrium. Met deze voedingsstoffen is het lichaam in staat sneller te herstellen. Dit maakt rooibos ideaal om het verloren vocht weer mee aan te vullen.

De beste manier om af te vallen ten slotte bestaat bijna altijd uit een verandering in levensstijl. Een levensstijl waarbij balans gevonden wordt tussen een beter eetpatroon en meer beweging. Bijvoorbeeld door minder vet en meer groentes te eten, elke dag minimaal een uur bewegen en frisdrank, etc. te laten staan.

Het inwisselen van frisdrank of andere hoog suikerhoudende drankjes voor water, thee of rooibos zal zeker helpen bij het afvallen. Hierin is rooibos echter niet zaligmakend.

Meer rooibos tips & veelgestelde vragen

Alle blogartikelen
Top
Oops!
Je bevindt je momenteel op onze consumenten website. Hier vind je bijvoorbeeld producten met de optie voor kleinere afname hoeveelheden. Voor voordelige prijzen ga je naar onze zakelijke website. Maak hieronder een keuze op welke website je verder wilt gaan.