FAQ: Mag mijn baby rooibos drinken?

11 jun. 2023
2 minuten leestijd
Thee & meer
Blog image

Rooibosthee geven aan je baby of kind(eren) is zonder twijfel een goed idee. Rooibos bevat namelijk veel gezonde eigenschappen, is 100% cafeïnevrij en zonder bijwerkingen. Het is echter belangrijk om het tijdens de eerste 4 maanden in kleine hoeveelheden te gebruiken. Tussen de borstvoedingsmomenten in. Vooral tijdens hete dagen. Voeg geen suiker of melk aan de rooibos toe omdat een baby’s maagje nog veel te gevoelig is. Vanaf 4-6 maanden is je kindje klaar om rooibos in grotere hoeveelheden te drinken.

Houd de suiker en melk echter weg. Voor peuters, kleuters en oudere kinderen is een huisgemaakte ijsthee of een ijslollie een lekker alternatief voor frisdrank. Enorm gemakkelijk te maken ook. Maak rooibos met melk, ietswat zoeten met xylitol (puur natuur) of voeg wat vers fruit toe zoals aardbei. Om het nog gemakkelijker te maken hieronder een ijsthee recept.

Rooibos ijsthee recept

  • Maak 1 liter rooibos thee (8-10 gram per 1 liter heet water)
  • Zet ‘s nachts in de koelkast (mét de thee er nog in)
  • Verwijder de volgende ochtend de thee
  • Eventueel zoeten met xylitol of stevia, of puur genieten
  • Voeg vers fruit toe zoals bessen, aardbei of sinaasappelschijfjes

Waarschuwing: honing alleen gebruiken bij baby’s ouder dan 1 jaar.

Meer rooibos tips & veelgestelde vragen

Alle blogartikelen
Top
Oops!
Je bevindt je momenteel op onze consumenten website. Hier vind je bijvoorbeeld producten met de optie voor kleinere afname hoeveelheden. Voor voordelige prijzen ga je naar onze zakelijke website. Maak hieronder een keuze op welke website je verder wilt gaan.