FAQ: kan ik rooibos drinken als ik allergie heb?

11 jun. 2023
1 minuten leestijd
Thee & meer
Blog image

Het is erg onwaarschijnlijk dat een allergische reactie ontstaat door het drinken van rooibos. Rooibos staat juist bekend als zeer toegankelijk. Er zijn geen bijwerkingen van rooibos gevonden bij normaal gebruik. Alleen bij zeer overmatig gebruik is gevonden dat rooibos invloed kan uitoefenen op hormonen (oestrogeen) en mogelijk een tegenstrijdige werking heeft op medicatie. De laatste is vrij logisch, rooibos bevat namelijk enorm veel actieve inhoudsstoffen die daardoor kunnen botsen met elkaar. 

Vaak wordt rooibos gedronken met melk, honing of andere zoetstoffen. Het is niet ongewoon dat dat een van deze stoffen een allergische reactie triggert. Melk bijvoorbeeld wordt beschouwd als zeer allergiegevoelig, met mogelijk behoorlijk heftige reacties tot gevolg. Honing is een ander voorbeeld. Honing is gemaakt van bijen, die hiervoor bloempollen verzamelen. Bloempollen kunnen een allergische reactie kunnen veroorzaken als je gevoelig bent voor hooikoorts. Nogmaals, de kans is zeer klein dat een allergische reactie ontstaat door rooibos. Ervaar je echter wel een allergie, neem dan contact op met je huisarts voor de juiste diagnose.

Meer rooibos tips & veelgestelde vragen

Alle blogartikelen
Top
Oops!
Je bevindt je momenteel op onze consumenten website. Hier vind je bijvoorbeeld producten met de optie voor kleinere afname hoeveelheden. Voor voordelige prijzen ga je naar onze zakelijke website. Maak hieronder een keuze op welke website je verder wilt gaan.