FAQ: Bevat rooibos veel of weinig natrium? Is het geschikt voor een natriumarm-dieet?

10 jun 2023
1 minuten leestijd
Thee & meer
Blog image

Om te bepalen of iets veel of weinig natrium bevat, zijn we een schaal nodig. Een bandbreedte waarmee we laag en hoog kunnen bepalen.

Aan de ene kant adviseert het voedingscentrum om niet meer dan 2400 mg natrium binnen te krijgen op een dag. Meer is dus hoog.

Wanneer een product minder dan 120 mg natrium per 100 gram product bevat mag het de wettelijke claim ‘natriumarm’ dragen. Dit is dan onze andere uiterste op onze schaal, namelijk laag.

Meer weten over rooibosthee & gezondheid?

Onderzoek in 2009 heeft aangetoond dat de gemiddelde hoeveelheid natrium in rooibosthee (extract) 7,6 mg per 200 ml is. Met slechts 7,6 mg natrium in een gemiddelde kop rooibosthee zou het drinken van zo’n 6 koppen rooibosthee (dagelijkse inname) minder dan 2% bijdragen aan de aanbevolen maximale hoeveelheid natrium.

Rooibos bevat dan ook zeer weinig natrium en zou dan ook goed in een natriumdieet passen.

Meer rooibos tips & veelgestelde vragen

Alle blogartikelen
Top
Oops!
Je bevindt je momenteel op onze consumenten website. Hier vind je bijvoorbeeld producten met de optie voor kleinere afname hoeveelheden. Voor voordelige prijzen ga je naar onze zakelijke website. Maak hieronder een keuze op welke website je verder wilt gaan.