Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Groene Chinese thee

Ruime keuze groene thee uit China

Groene Chinese thee kopen: zoete en verfrissende thee

Chinese groene thee is niet de enige theesoort die in China wordt gemaakt. Het is en blijft toch de bakermat van thee. Groene thee is er echter wel het populairst in China. De meest gedronken theesoort en wordt dan ook het minst geëxporteerd en het meest geconsumeerd in China. Groene Chinese thee verschilt nogal van die andere bekende tegenhanger uit Japan. Waar de Japanse thee vooral wordt gestoomd, wordt in China groene thee verhit in bijvoorbeeld een wok boven een heet vuur. Chinese groene thee is hierdoor licht geel van kleur en kent het een licht zoete, delicate smaak.

Meer Informatie

Verschillende soorten groene thee uit China

Er zijn nogal wat verschillende soorten groene thee uit China afkomstig. Een aantal zijn zeer bekend, heel veel zijn amper doorgebroken tot de Westerse wereld. Om een beetje wegwijs te worden in al deze verschillende soorten hebben we de bekendste soorten opgesomd, en voorzien van een korte omschrijving.

Chun Mee

Chun Mee thee is een groene Chinese thee die in het Westen veel wordt verkocht. Goede Chun Mee kenmerkt zich door een pruimachtige smaak. Is vaak iets zurig en minder zoet dan andere groene thee. De kwaliteit wordt aangetoond aan de hand van nummers, waaronder 41022, 4011, 8177, 9371 en 3009. Hierbij is het nummer 41022 de hoogste kwaliteit en bestaat 8147 uit gebroken blad.

Gunpowder

Gunpowder thee is een groene Chinese thee welke gerold-gedroogd wordt zodat elk theeblad een klein balletje vormt. Door deze vormt dank het haar naam, gunpowder of buskruit. Krachtige smaak. Aan de hand van de ‘glans’ op het balletje kan de versheid worden afgelezen, eveneens de grootte. Des te groter de Gunpowder, des te slechter de kwaliteit. Hoge kwaliteit Gunpowder thee is te herkennen aan kleine, strak opgerolde theeballetjes.

Mao Feng Criss Cross

Maofeng Criss Cross is een maofeng type thee uit de Anhui provincie met het kwaliteitskenmerk ‘Criss Cross’. Criss Cross beschrijft de bijzondere bladstructuur ontstaan tijdens het drogen.

Lung Ching

Lung Ching of Lungching staat ook bekend als Dragon Well of Longjing en is een type thee uit Hangzhou, Zhejiang provincie. Lung Ching is een zeer bekende groene Chinese thee en wordt gekenmerkt de exclusieve smaak voor de regio.

Sencha

Sencha China is een gestoomde thee afkomstig uit China, een feitelijke overgenomen theestijl uit Japan. Chinese Sencha wordt gekenmerkt door een grasgroene kleur met een zachte, frisse en lichtzoete smaak.

Maojian

Maojian is in feite een type thee uit Xinyang, Henan in China. De Maojian thee wordt geoogst door de knop en 1 theeblad tegelijk te plukken.

Groene thee Yunnan

Green Yunnan is een groene Chinese thee uit de Yunnan provincie, in Zuidwest China. Al eeuwenlang produceert men hier groene thee, terwijl het bekend staat om haar uitstekende zwarte thee.

Hiernaast worden er vele andere soorten groene thee in China gemaakt. Denk aan ‘geleende’ theesoorten zoals Gemaicha, Keemun, Bancha en Chinese matcha. Inmiddels meer en meer bekend als Chinese groene thee.

Minder informatie

Er zijn 13 producten.

Item 1-13 van 13 in totaal item(s)
Chun Mee Groene thee Evans & Watson - 12

Chun Mee China

Prijs € 3,75
(4,5/5) op 2 reviews
Direct bestellen

Lange fijne lichtgroene blaadjes met een helder lichtgeel aftreksel en een zachte smaak.

Green Yunnan

Green Yunnan

Prijs € 3,02
(5/5) op 4 reviews
Direct bestellen

Specialiteit uit Yunnan met mild bloemige en aangenaam zoete smaak. Zeer geschikt voor de...