Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Losse thee

200+ soorten losse thee

Losse thee en kruiden: de lekkerste thee koop je bij evansnwatson.nl

Ons losse thee assortiment bestaat uit meer dan 200 smaken losse thee. En al onze losse theeën zijn uit voorraad leverbaar. Door ons uitgebreide assortiment pure theeën, gearomatiseerde theeën en heerlijke losse thee melanges zit de ideale thee er altijd voor jou tussen.

Wij leveren zwarte thee, groene thee, witte thee, oolong, pu erh, rooibos, vruchtenthee en kruidenthee verpakt in onze lucht- en lichtdichte blokbodemverpakking waardoor je extra lang kunt genieten van jouw losse thee. Kortom, losse thee koop je bij Evans & Watson.

Meer Informatie

Waarom losse thee kopen?

De beste theebladeren worden voor losse thee gebruikt. Deze bevatten meer essentiële oliën en tannines die de smaak van de thee sterk bepalen. Dit maakt losse thee onmisbaar voor de bewuste mens. Naast losse thee bieden we ook accessoires om je losse theeën mee te bereiden en drinken.

Zwarte thee, groene thee, witte thee, oolong en pu erh

Terwijl alle thee van dezelfde plant komt, Camelia sinensis, bestaan er veel verschillende soorten thee, elk met hun eigen uiterlijk, smaak en aroma. Deze verschillen worden veroorzaakt door de mate van oxidatie. Des te minder thee geoxideerd is, des subtieler en lichter deze in smaak en aroma is. Sterk geoxideerde thee hebben een donkere rood-bruine of aardachtige infusie, terwijl een witte thee een lichte geel-groene kleur heeft.

Van alle theesoorten heeft witte thee de meest delicate smaak en aroma. De nuances zijn subtiel, haast ontastbaar en roepen smaken op zoals bamboe, asperges tot aardachtige smaaktonen als amandel. De aroma´s neigen naar subtiele bloemige tonen, variërend als een bloemenboeket.

Chinese losse thee, Indiase losse thee, Japanse losse thee

De afkomst van de thee en de benaming is in vele opzichten gelijk als bij wijn; ook thee wordt geregeld naar de producerende regio vernoemd. Assam thee is bijvoorbeeld vernoemd naar de Assam regio in India en Yunnan naar de gelijknamige Chinese provincie. De geografische locatie, het klimaat, de grond en hoe de thee is verwerkt bepalen samen de smaakkarakteristieken.

Rooibos en kruidenmelanges

Evans & Watson selecteert voor jou kwaliteitstheeën en zorgt voor een scherpe prijs. Naast theeën van de theeplant, biedt Evans & Watson ook diverse kruidentheeën en vruchtenmelanges. Thee komt alleen van de theeplant, namelijk Camelia sinensis. De term thee wordt echter in de volksmond ook veelvuldig gebruikt voor infusies van planten en bloemen met verleidelijke smaken en aroma’s. Om op een juiste manier thee van andere infusies te onderscheiden wordt voor kruidenthee ook wel “tisane” gebruikt. Het voordeel van tisanes is dat ze cafeïnevrij zijn, waardoor ze vaak zeer geschikt zijn voor kinderen.

Waarom premium, losse bladthee kopen?

Er bestaan wereldwijd duizenden verschillende soorten losse thee om uit te kiezen. Verse thee kopen begint met een keuze uit de theesoort. Alle theesoorten komen van dezelfde plant, camelia sinensis. Camelia sinensis komt van nature uit Zuidoost Azië. In het wild kan de theeplant wel 18 meter hoog worden. Door de struik te cultiveren wordt de struik slechts 1,5 meter. Toch kan deze dan zo’n 100 jaar heerlijke losse thee leveren.

Er zijn een aantal redenen, maar het komt allemaal terug tot kwaliteit. Ondanks dat losse thee en theezakjes (in het bijzonder te verkrijgen in supermarkten) van dezelfde plant komen, zijn er een aantal factoren die de kwaliteit en smaak van de uiteindelijke thee beïnvloeden.

De beste losse thee wordt gemaakt van de camelia sinensis theeplant, de fijnste handgeplukte knoppen, hele theebladeren, grote delen theebladeren of een combinatie van deze. De periode van pluk en groeiomstandigheden beïnvloeden de kwaliteit van de thee in grote mate. Wanneer al deze factoren in rekenschap worden genomen, net zoals met goede wijn, behoudt thee haar distinctieve smaak en karakteristieken.

Als jou idee van een goede kop thee begint met een theezakje van de supermarkt, dan loop je iets mis. Voordat we uitleggen waarom losse thee beter is, is het belangrijk om te weten dat we hier over algemene theezakjes uit de supermarkt praten. Er zijn een aantal fantastische theezakjes verkrijgbaar gemaakt van losse thee. De betere thee handelaren hebben zowel losse thee als theezakjes.

Het grote verschil tussen losse thee en theezakjes is de grootte van het blad. Dat is wat de grootste invloed uitoefent op de uiteindelijke thee in je kopje. Theebladeren bevatten (chemische) verbindingen en essentiële oliën wat de basis vormt van de heerlijke smaak van thee/ Wanneer de bladeren gebroken worden, kunnen deze oliën verdampen waardoor een flauwe, smaakloze thee ontstaat. Theezakjes worden vaak gevuld met de kleinste, gebroken theebladeren – de zogenaamde fannings. Losse thee bevat vaak hele bladeren of tenminste grote delen van bladeren. Los van de bladgrootte is er een andere factor, namelijk ruimte. Theebladeren zuigen het water op waardoor ze sterk in grootte toenemen. Goede watercirculatie is belangrijk, waar in het geval van een theezakje weinig ruimte voor is.

Voor iemand die het gemak van een theezakje waardeert, heeft Evans & Watson verschillende in het assortiment opgenomen, speciaal voor losse thee. Net zoals met theezakjes houden de papieren theefilters de thee vast terwijl de thee aan het trekken is, waardoor een theezeef of thee-ei niet nodig is. Deze theefilters geven de thee voldoende ruimte om uit te kunnen vouwen en zich vol te zuigen met heet water zodat de thee de karakteristieke smaak en aroma’s aan het water in jouw theekop kan afgeven.

Wat is thee?

Thee is een van de oudste en populairste dranken in de wereld. Volgens Chinese legende werd thee ontdekt door de Chinese keizer She Nong toen verse theeblaadjes in zijn kokende water dwarrelden. Na het proeven van de thee werd thee al snel een drank met geneeskrachtige potentie en werd het opgenomen in de encyclopedie van geneesmiddelen.

Zwarte thee, groene thee, oolong, witte thee en pu erh zijn allemaal afkomstig van dezelfde theeplant – camelia sinensis. Verschillen ontstaan door de groeiomstandigheden, plaats van verbouwen, wanneer de theebladeren geplukt zijn en hoe ze zijn verwerkt. Alle thee bevat cafeïne – zelfs gedecafeïneerde thee bevat kleine hoeveelheden cafeïne. Het is juist de cafeïne in thee die het zo populair hebben gemaakt in het begin toen Buddistische monniken thee dronken om wakker te blijven tijdens lange meditaties.

Alle theelanden op de wereldkaart

Alle theelanden op de wereldkaart
De wereld van thee

Klik op de kaart voor een uitgebreide toelichting over de theeproducerende landen.

Wij houden van thee omdat het als één plant haar grootse verscheidenheid in smaak en profiel toont aan de wereld, de natuur naar voren laat komen waar het op groeit en de ambacht die het benodigd om de beste thee te kunnen maken. Thee drinken is een connectie met het land, een ritueel, met elkaar en een erg smaakvolle ervaring.

Waarom losse thee drinken?

Het is goedkoper

.

Goede losse thee kan meerdere keren worden hergebruikt voor het zetten van thee. Wanneer je het terugrekent is zelfs de duurdere losse thee goedkoper dan de meeste theezakjes bij het serveren.

Het smaak beter

.

Theezakjes worden in grote hoeveelheden – in bulk – gemaakt, waarna ze voor maanden in grote pakhuizen opgeslagen worden voordat ze geconsumeerd worden. Losse thee wordt in kleine hoeveelheden vanuit China, India en andere delen van de wereld verscheept. Door de absorberende kracht van thee zuigen deze de essentiële oliën op waardoor een deel van de smaak verdwijnt.

Beter voor boeren en de aarde

.

Met het kopen van handgemaakte thee steun je kleine familiebedrijven. Theezakjes worden in bulk op de plantages gefabriceerd. Een keuze voor losse thee is bovendien een keuze voor de aarde – er is minder waste dan bij theezakjes.

Losse thee is makkelijk!

Het surfen op het internet en al die vreemde spullen tegen kopen of het bijwonen van een High Tea kan behoorlijk intimiderend overkomen. Het zetten van thee is echter gemakkelijker dan koffie zetten. Op zijn simpelste: gebruik kokend water, voeg theebladeren toe en geniet! Veel theeboeren in China doen alleen dat, thee nippend uit een grote beker of glas met de prachtige theebladeren ronddrijvend in het water.

Vanzelfsprekend zijn er vele richtlijnen die je kunnen helpen bij het zetten van de beste en meest consistente kop thee. Lees de de volgende artikelen eens door als start punt voor het experimenteren met thee: , en 

Minder informatie

Er zijn 194 producten.

Item 1-24 van 194 in totaal item(s)

Actieve filters