Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug
Nieuwsbrief ontvangen?
Blog categorieën

Alles over thee

Nieuw tot thee? Losse thee wordt al duizenden jaren gedronken. En er wordt elk jaar meer thee gedronken dan elke andere drank. Thee is namelijk de op een na meest gedronken drank in de wereld, net na water. Waarom zou je dan ook niet genieten van het heerlijkste wat moeder natuur te bieden heeft?

Alle thee (wit, groen, oolong, zwart en pu-erh) komt van dezelfde plant. De botanisch naam van de theeplant is Camelia sinensis. De theeplant is een subtropisch plant, afkomstig uit Azië maar groeit nu ook hier buiten. Camelia sinensis groeit het beste in losse, diepe grond, op grote hoogte en in subtropisch klimaat. Hier wordt de Camelia sinensis dan ook voornamelijk gecultiveerd en dus ook geplukt. In het kort, thee is “alles” afkomstig van de Camelia sinensis plant. De verschillen in de theesoort worden niet bepaald doordat het van een verschillende plant afkomstig zou zijn, maar door de theeproductie. Al het andere, soms ook aangeduid als thee, is nauwkeuriger gezegd een kruidenthee of een tisane. Onder tisanes vallen kamille, rooibosthee of fruit theeën. Enig idee welke smaakverschillen je tegen kan komen tijdens het proeven? Of wat er gebeurt als je thee zet met water of met hardwater?

theeproducerende-landenDat Nederlanders gek zijn op thee blijkt wel uit het feit dat er gemiddelde Nederlander 100 liter thee drinkt per jaar – ongeveer 800 kopjes! Maar wat is thee eigenlijk? Wat weet jij eigenlijk van de geschiedenis van India? Of waar Assam en Darjeeling liggen?
Dat Ceylon relatief dicht bij de vorige twee ligt? Maar nog dichter bij Nilgiri? Hoe veel thee Kenia produceert? Wat de invloed van de Nederlanders op losse thee in Indonesië is geweest? Wat er naast rooibos nog meer in Zuid-Afrika wordt verbouwd? Hoe Nepal ook wel genoemd wordt? Waar Formosa ligt? Wat de verschillen in gradaties zijn? Genoeg vragen, ontdek de antwoorden!

De theelanden op een rij:

Alle theelanden op de wereldkaart
De wereld van thee

Hoi, mijn naam is Jeroen en ik ben verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken, inkoop en de administratie. Mijn favoriete thee is Very Honey Assam. Ik ben er verder van overtuigd dat moeder natuur onder andere een goed gevulde medicijnkast is en ons een plant heeft gegeven voor elke kwaal! 

Laat een bericht achter