Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Pure thee

Alleen thee en echte klassiekers

Pure thee kopen: klassieke thee een verrijking

Al meer dan 5000 jaar wordt thee in zijn puurste vorm gedronken. Natuurlijk werden er in het begin wel kruiden aan toegevoegd, maar dit was al snel gebeurd toen teelt, oogst en verwerkingstechnieken verbeterden. Pure thee. Het is een klein wonder dat de theeblaadjes voor zoveel verschillende smaken kunnen zorgen. Zo is er zwart, geel, groen, wit en pu erh uit China, Japan, Taiwan, India of Sri Lanka. Alle van dezelfde plantensoort, de Camellia Sinensis. Niet alleen heeft dit door de jaren heen theeklassiekers opgeleverd. Ook de landen waar het heen ging. Elk land heeft door jaren heen zijn eigen klassiekers ontwikkeld. Bij ons koop je je pure thee en klassiekers uit onze ruime voorraad.

Meer Informatie

Het grote assortiment pure thee hebben we grondig getest en iedere thee voldoet aan onze hoge eisen. Geen klassieker, niet hier op deze pagina. Ben je gek om klassieke en pure thee te ontdekken en wil je losse thee kopen, kijk dan in onze webshop. Wil je hulp bij het selecteren van een top thee, neem dan gerust contact met ons op. Bestel je bij ons dan heb je je nieuwe thee snel en voordelig in huis.

Klassieke thee en pure thee

Pure thee en klassieke thee gaan vaak in een zin samen. Hier zit ook wel wat in. Zo worden klassieke thee gezien als thee uit 1 soort theeblad. Thee in zijn puurste vorm. Klassieke thee is ook een thee die zo bekend is dat iedereen deze wel kent. Weggeplukt uit verschillende theeculturen en theetradities wereldwijd. Denk aan Milky Oolong, Mini Pu Erh Tuo Cha of Pai Mu Tan uit China voor de theeliefhebbers. Thee klassiekers in zijn puurste vorm. Een beginnende theedrinker ziet andere klassiekers in een oogopslag voorbijkomen. Klassiekers zoals Earl Grey, English Blend, Darjeeling First Flush of een goede Assam vind je ook op deze pagina.

Thee met een mooi verhaal

Pure thee klassiekers zijn ontstaan in het land van herkomst. Door de manier van plukken, grondsoort, het klimaat en plukseizoen de manier waarop de thee is verwerkt is een unieke bepalende smaak ontstaan. Klassieke thee vaak in de vorm van een melange komt meer door de verovering van thee op de wereld. Door de eeuwen heen is thee over de hele wereld verspreid. Door lokale gebruiken en hoe de thee in het land aankwam heeft elk land zijn eigen theetradities. Zo wordt thee in Nederland anders gedronken dan in Engeland of Rusland. Elk land heeft door jaren heen zijn eigen klassiekers ontwikkeld. Denk aan Russian Caravan uit Rusland, Earl Grey uit Engeland, Sencha uit Japan of Formosa uit Taiwan.

Klassieke thee

Het assortiment klassieke thee is bij ons erg uitgebreid en biedt voor iedere theeliefhebber de juiste thee. De bekendste uit onze klassieke lijn is wellicht Sencha. Elke thee is echter een klassieker in zijn eigen vorm. Van een unieke mini ‘pu erh tuo cha’ tot een moutige pure Assam met honingsmaak of een mooie Engelse melange. Pure thee, zonder smaaktoevoegers en aroma’s. Thee met een mooi verhaal. Bij evansnwatson.nl zijn alle klassieke pure thee te verkrijgen: van pure groene thee zoals Sencha, Bancha of Genmiacha tot de totaal andere Lapsang Souchong of de Europese klassieker Earl Grey. Onze klassieke thee is een uitgebreid assortiment waarbij het verhaal van elkaar verschilt maar elke thee en moment van herkenning oplevert.

Minder informatie

Er zijn 62 producten.

Item 1-18 van 62 in totaal item(s)
Black Chai Zwarte thee Evans & Watson - 12

Black Chai

Prijs € 3,95
(4,8/5) op 4 reviews
Direct bestellen

Wanneer op gure dagen de wind om het huis heen huilt is een warme Chai thee bij de openhaard...

Bancha Japan Groene thee Evans & Watson - 12

Bancha Japan

Prijs € 3,86
(5/5) op 5 reviews
Direct bestellen

Grotere bredere theebladeren levendig en grassige thee met een licht gelig aftreksel.

China Jasmijn Groene thee Evans & Watson - 12

China Jasmijn

Prijs € 3,85
(5/5) op 13 reviews
Direct bestellen

Alleen samengesteld van premium groene thee en verzamelde nachtbloeiende jasmijn.

Green Yunnan

Green Yunnan

Prijs € 3,02
(5/5) op 4 reviews
Direct bestellen

Specialiteit uit Yunnan met mild bloemige en aangenaam zoete smaak. Zeer geschikt voor de...