Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Matcha klopper

Voor de beste bereiding van matcha

Matcha klopper kopen: keuze uit 80, 100 en 120 prong

Voor het maken van de beste matcha thee gebruik je alleen de beste matcha klopper. Met onze chasen matcha kloppers kun je je matcha thee optimaal bereiden. Een belangrijk kenmerk van een matcha klopper is het aantal prong. Kloppers zijn verkrijgbaar in 80, 100 en 120 prongs. Een klopper met 80 prongs bestaat uit 40 binnen- en 40 buitenprongs. We hebben niet alleen de matcha kloppers met 80 borstelharen maar ook met 100. Hoe meer prongs– de zogenaamde borstelharen of pondate - des te schuimiger wordt de matcha thee.

Meer Informatie

Een matcha klopper is niet zomaar een klopper. Die gebruik je niet voor melk bijvoorbeeld. Een matcha klopper, ook wel een chasen, is een tool die gebruikt wordt tijdens de Japanse theeceremonie. De klopper gaat terug tot de middeleeuwen toen het specifiek voor dit doel werd ontworpen door Murata Jukoe, de originele bedenker van de Japanse theeceremonie.

Tips voor bereiding

Voordat je kunt kloppen zeef je eerst de matcha. Zeef de matcha voordat je het in de matcha kom doet. Dit zorgt er voordat dat matcha klontjes breken. Er mag immers geen matcha te zien zijn na het kloppen! Voor het zeven kun je speciale matcha zeefjes voor gebruiken, maar een fijnmazige theezeef doet haar werk ook prima. Tijdens het zeven kun je gebruik maken van de chashaku, de matcha lepel.

Druk de matcha door de zeef totdat alle groene thee poeder in je matcha kom zit. Om het bamboe zacht, flexibel en robuust te maken dompel je de helft van de hosaki (de top van de chasen) in warm water. Maak echter niet de hele hosaki nat. Om de klopper zo lang mogelijk mee te laten gaan maak je deze na gebruik schoon met lauw water. Laat hierna goed opdrogen. De kloppers zijn niet ontworpen om eeuwig mee te gaan. Gooi de oude weg en vervang voor een nieuwe na herhaaldelijk gebruik. Vervang wanneer de klopper er verweerd uit gaat zien of er prongs afbreken.

Minder informatie

Er zijn 3 producten.

Item 1-3 van 3 in totaal item(s)