FAQ: Hoelang kun je rooibos laten trekken?

11 jun. 2023
1 minuten leestijd
Thee & meer
Blog image

De richtlijn voor het laten trekken van rooibos is 5-6 minuten. Het leuke aan rooibos is dat je rooibos in feite zo lang kunt laten trekken als je wilt. De kruidenthee kan en zal geen bittere nasmaak krijgen.

Meer weten over hoe je rooibosthee maakt?

Onderzoekers in 2014 lieten bijvoorbeeld in licht van hun onderzoek, rooibos 30 minuten trekken. Het langer laten trekken van rooibos geeft simpelweg een sterkere kruidenthee met meer smaak. Het voordeel hiervan weer is dat een sterkere rooibos ook meer polyfenolen bevat, wat weer voor een toename in de hoeveelheid antioxidanten zorgt.

Het langer laten trekken van rooibos is dus eigenlijk heel gezond.

Een toename in zettijd geeft dus een toename in sterkte, en daarmee in anti-oxidanten die weer goed voor ons zijn. Er zijn bovendien geen negatieve effecten gevonden van extra verhitting (zoals langdurig warm houden op een hittebron). De gekozen warmtebron was in dit geval een fornuis.

Hetzelfde onderzoek is niet uitgevoerd met alternatieve warmtebronnen zoals een magnetron.

Meer rooibos tips & veelgestelde vragen

Alle blogartikelen
Top
Oops!
Je bevindt je momenteel op onze consumenten website. Hier vind je bijvoorbeeld producten met de optie voor kleinere afname hoeveelheden. Voor voordelige prijzen ga je naar onze zakelijke website. Maak hieronder een keuze op welke website je verder wilt gaan.