Beginnen met thee drinken – Jouw theegereedschap

30 mei 2021
1 minuten leestijd
Thee & meer
Blog image

Wanneer je eenmaal begonnen bent met het drinken van losse thee op een reguliere basis dan wil je vanzelfsprekend het juiste gereedschap hebben. Het is super gemakkelijk om bazurk – helemaal uit je plaat – te gaan (en blut) gezien de variëteit aan theeservies, theepotten en dergelijke wat online beschikbaar is. Het duurde even voor mij maar ik heb geleerd dat minder eigenlijk meer is. Toen ik begon ben ik langzaam door verschillende fasen gegaan van verzamelen (vooral blikken!) totdat ik uiteindelijk realiseerde dat ik altijd dezelfde spullen gebruikte – hetzelfde zeefje en theepot.

Een aantal simpele, essentiële benodigdheden die iedereen nodig is

  • Fluitketel
  • Porselein of keramische theepot
  • Theefilter / zeefje
  • Thermometer
  • Een favoriete theekop

Als je steeds serieus wordt met thee, dan wil je misschien een aantal dingen toevoegen die specifiek van toepassing zijn op jouw favoriete thee. Als de smaak van oolong je niet los laten kan dan wil je wel graag een yixing theepot. Voor groene of witte thee dan wil je een gaiwan. Als je heel series bent geworden dan is het zeker de moeite waard om te investeren in een theemaker, vooral als je zo druk als ik bent. Doet voor mij zeker wonderen! Wat je ook kiest, zorg er voor dat het je gebruikt. Anders is het zonde…

Alle blogartikelen
Top
Oops!
Je bevindt je momenteel op onze consumenten website. Hier vind je bijvoorbeeld producten met de optie voor kleinere afname hoeveelheden. Voor voordelige prijzen ga je naar onze zakelijke website. Maak hieronder een keuze op welke website je verder wilt gaan.