Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Oolong thee

Top kwaliteit uit China en Taiwan

Oolong thee is ideaal wanneer je op zoek bent naar een thee die tussen zwarte en groene thee inzit. Deze losse gerolde theebolletjes worden ook wel wulong genoemd, direct uit het Chinees. Lees meer...

Er zijn 21 producten.

Item 1-18 van 21 in totaal item(s)
Green Dragon Oolong Evans & Watson - 12

Green Dragon

Prijs € 3,31
(5/5) op 5 reviews
Direct bestellen

Half gefermenteerde groene oolong thee met vlierbessen rode- en zwarte bessen en verschillende...

Oolong thee kopen: de beste wulong uit China en Taiwan

De smaak van ´zwarte draak´ oftewel wulong verschilt per theeland. Chinese oolong kenmerkt zich als groen en bloemachtig, terwijl oolong uit Taiwan – beter bekend als Formosa oolong – het beste als een rijpere, fruitigere kop losse thee kan worden omschreven. Dit heeft alles te maken met de manier van verwerken. Zo ondergaat de thee slechts een verwerkingsproces met semi-oxidatie. De speciaal geselecteerde thee variëteiten krijgen zo hun specifieke bloemige, nootachtige smaak.

Ondanks dat voor oolong speciale variëteiten worden gebruikt is het nog steeds van de theeplant Camellia Sinsensis afkomstig. Oolong thee ontstaat vooral door de uiterst precieze verwerking. Voor de productie van Oolong thee wordt een iets ouder blad gebruikt dat volledig is uitgegroeid. Deze iets oudere theebladeren worden geplukt en vervolgens uitgespreid in platte bamboe manden om door de zon verflenst te worden. Na een half uur tot een uur wordt het blad verder verflenst bij kamertemperatuur. Hoelang de thee verflensen mag verschilt per land. Voor Chinese oolong bijvoorbeeld is dit korter dan 2 uur, en langer dan 2 uur voor Formosa oolong. Hiernaast zijn natuurlijk het land van herkomst, de manier van plukken, het klimaat en plukseizoen ook van enorme invloed op de smaak van de thee.

Wij hebben honderden verschillende oolongsoorten voor je getest. Hieruit hebben we een klein en fijn assortiment geselecteerd, wat we veelal op voorraad hebben. Met de beste collectie van oolong thee, vind je altijd de beste oolong voor jou. Je oolong thee kopen doe je bij evansnwatson.nl. Vanzelfsprekend bieden we de bekendste oolong thee aan zoals Ti Kuan Yin, Milky Oolong en Oolong Finest. Deze laatste hebben we trouwens uit zowel China als Formosa. Hiernaast hebben we ook de minder bekende soorten. Wat dacht je van Roasted Oolong, een oolong haast tegen zwarte thee aan, of van Chocolaty Oolong? Verder hebben we ook nog prachtig mooie oolongmelanges. Verschillende oolong thee met echte vruchten zoals Green Dragon, Orangy Oolong, Peachy Goji Berry en Sweet Cheesecake.