Witte thee

Delicaat en lichtelijk zoet, met een langzame afdronk, komt witte thee van de meest fragiele, witte donzige knoppen van de theeplant. Dit is losse thee in haar meest natuurlijke vorm. Zoals het ooit alleen voor Chinese keizers bestemd was, blijft witte thee ook nu een zeldzaamheid die het tot één van de duurste theesoorten maakt.

Net voordat de theeplanten haar blad openbaart aan de wereld, worden tijdens een paar dagen van het jaar de knoppen met de hand geplukt.

Witte thee is de minst bewerkte thee van alle theesoorten. De uitverkorene theeknoppen worden met veel zorg en voorzichtigheid behandeld, en nauwkeurig in de gaten gehouden tijdens het verlep- en droogproces. Niet te lang, niet te weinig, noch te kort.

Net zoals in het leven, is balans vinden het belangrijkste wat er is bij dit proces. Zoals alle theeën bij Evans & Watson, worden alleen de beste kwaliteitstheeën in metalen blikken verpakt om de versheid van onze thee te bewaren. Met bijna geen cafeïne, en een lichtelijk, grassige smaak, is deze thee de essentie van eenvoud.

Secties: Thee
Top
Oops!
Je bevindt je momenteel op onze consumenten website. Hier vind je bijvoorbeeld producten met de optie voor kleinere afname hoeveelheden. Voor voordelige prijzen ga je naar onze zakelijke website. Maak hieronder een keuze op welke website je verder wilt gaan.