Wat is Chinese thee?

Volgens de meest gebruikte legende om het begin van de geschiedenis van losse thee mee aan te duiden, is China het land waar het allemaal begon. Voor honderden jaren aaneen, was China de enige producent van losse thee bekend in de westerse wereld. Dit veranderde allemaal met de Opium Oorlogen in de beginjaren, en middenjaren van de 19e eeuw.

Zoals het vaker voorkomt binnen de theewereld, is China niet alleen een groot producerend land, maar is het ook één van de grootste consumerende landen. Ondanks dat China veel van haar eigen productie consumeert, is China nog steeds één van de grootste thee exporterende landen.

China heeft meer dan 1.400.000 hectare grond beplant met thee. Deze plantages kunnen veelal in de zuidelijke helft van het land aangetroffen worden.

Doordat Chinezen zelf groene thee drinken, exporteren ze veelal zwarte thee. Ondanks de grote hoeveelheden die het land produceert, is Chinese thee – op Lapsang Souchong, Gunpowder en Keemun na – in Europa een zeldzaamheid op de markt.

Secties: Thee
Top
Oops!
Je bevindt je momenteel op onze consumenten website. Hier vind je bijvoorbeeld producten met de optie voor kleinere afname hoeveelheden. Voor voordelige prijzen ga je naar onze zakelijke website. Maak hieronder een keuze op welke website je verder wilt gaan.