Oolong

Zoals alle losse theeën stamt ook Oolong af van de theeplant Camellia Sinensis. Oolong is een relatieve nieuwkomer in de theewereld, ontstaan in Formosa in de 19e eeuw. Het dankt haar naam ‘zwarte draak’, Oolong in het Chinees, aan de lange, gedraaide bladeren.

Oolong krijgt haar karakter door een uiterst precies verwerkingsproces dat begint bij de verwelking, en een fermentatieproces door direct zonlicht. Meteen wanneer de bladeren een specifieke geur afgeven – te vergelijken met appels, orchideeën, of perziken – wordt het proces gestopt. De bladeren worden vervolgens gerold, verhit om het fermentatieproces te stoppen.

Door deze volgorde, en de tijdslimiet, eindigt Oolong qua fermentatieproces tussen zwarte en groene thee in. Chinese Oolong zijn veelal groen en bloemachtig. Formosa Oolong worden langer bloot gesteld aan het fermentatie- en verhittingsproces, wat resulteert in een rijpere, fruitige kop thee.

Secties: Thee
Top
Oops!
Je bevindt je momenteel op onze consumenten website. Hier vind je bijvoorbeeld producten met de optie voor kleinere afname hoeveelheden. Voor voordelige prijzen ga je naar onze zakelijke website. Maak hieronder een keuze op welke website je verder wilt gaan.