Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Filteren op

Biologisch
Biologisch
Land
Land
Bijzonder
Bijzonder
Smaaktonen
Smaaktonen
Gerookt
Gerookt
Sterkte
Sterkte
Zonder stokjes
Zonder stokjes
Glutenvrij
Glutenvrij
Niveau
Niveau
Bereiding (water)
Bereiding (water)
Gearomatiseerd
Gearomatiseerd

Yerba Maté: de lekkerste Yerba Maté thee koop je bij evansnwatson.nl

Yerba mate is een kruiden-‘thee’ die afkomstig is uit Zuid Amerika. Vooral in landen als Argentinië, Brazilië, Uruguay en Paraguay wordt de thee veel gedronken. De kruiden zelf heten ‘Yerba’ en het woord ‘mate’ betekent kalebas, de drinkkop waaruit men het kruidenaftreksel drinkt. Dit gebeurt door meerdere mensen uit één kalebas, door middel van een rietje. Het gezamenlijk drinken heeft een vriendschappelijke betekenis. Kinderen in Zuid Amerika drinken de drank vaak vermengd met limonade. De ‘kalebas’ is tegenwoordig overigens ook van andere materialen gemaakt. 

Meer Informatie

Wat is yerba mate thee?

De thee is gemaakt van de gedroogde bladeren en takjes van de ‘Ilex paraguarensis’, een boom die normaal gesproken wel dertig meter hoog wordt maar die op de plantages niet groter dan 15 meter mag worden of zelfs lager, als de oogst met machines gebeurt. Om de yerba vitaal te houden worden de bomen om de vier jaar gerooid en vervangen. Na de oogst vouwen de arbeiders de yerba direct in lakens en gaat het product naar droogfabrieken om de antioxidanten en andere gezonde eigenschappen zo goed mogelijk te behouden.

In Zuid-Amerika is het drinken van yerba mate heel gewoon en te vergelijken met het drinken van koffie en thee bij ons. De drank bevat een milde vorm van cafeïne (mateïne)en daarnaast een heleboel vitaminen, mineralen en anti-oxidanten. Yerba mate wordt zowel warm als koud gedronken.

Waarom yerba mate thee kopen?

Er worden vele gezondheidsbevorderende eigenschappen aan de yerba mate thee toegeschreven. Zo wordt deze gedronken om het immuunsysteem en het zenuwstelsel te versterken, het bloed te zuiveren, vermoeidheid tegen te gaan en de geest op te peppen maar ook om de eetlust te remmen en tegen stress en slapeloosheid. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ook in het Westen steeds meer mensen yerba mate thee kopen. Natuurlijk hoeft de yerba mate thee niet uit een gemeenschappelijke kalebas gedronken te worden. Een theeglas of kopje voldoet uitstekend.

Minder informatie

Er zijn 34 producten.

Item 1-24 van 34 in totaal item(s)

Actieve filters