Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Pure zwarte thee

Pure zwarte thee, geen aroma's

Pure zwarte thee kopen: puur en uit China, India en Sri Lanka

We zijn trots op onze ruime selectie pure zwarte thee. De losse thee selectie beslaat alle klassieke theelanden (China, India en Ceylon), de traditionele blends English Breakfast, Irish Breakfast, Lapsang Souchong en rokerige Russische Karavaanthee. Zwarte thee is de theesoort die volledig geoxideerd is tijdens het productieproces. Tijdens het verwerkingsproces verandert de kleur van de theebladeren van groen naar zwart en krijgt het haar mout, hout en aardse smaaktonen. Sommige kiezen alleen voor zwarte thee met een smaakje waar andere voor pure zwarte thee gaan. Waarom pure zwarte thee drinken voor de een het toppunt van smaak is en voor andere niet? Dat ontdek je door te onze pure zwarte thee proeven!

Meer Informatie

Wat zijn de fundamentele verschillen tussen pure en gearomatiseerde zwarte thee? Pure zwarte thee is puur thee. Er zijn geen smaken, kruiden of andere ingrediënten toegevoegd. Niets wat je af kan leiden van de natuurlijke smaak van de thee ontstaan door pluk, herkomst en verwerkingsmethode. Het is volledig vrij van aroma’s of andere smaaktoevoegingen.

Desalniettemin met zo veel verschillende variëteiten in thee, waaronder wit, groen en pu erh thee, de diverse theeproducerende regio’s, klimaten, grondsoorten, de verschillende gespecialiseerde verwerkingsmethodes, kan elke pure thee zijn met haar eigen unieke smaakprofiel. Deze natuurlijke ontstane smaak wordt door evenveel mensen bewonderd en een aantal theeliefhebbers zweert bij het alleen drinken van pure thee.

Pure zwarte thee voor de connaisseur?

In de wereld van de beste kwaliteitsthee – de wereld van echte connaisseurs – is er een duidelijke voorkeur voor ‘pure’ niet-gearomatiseerde thee. De complexiteit van thee is zo divers dat een volledig smaakspectrum op zichzelf bevat. In veel gevallen zijn dit nuances tot sterk merkbare zeer uiteenlopende smaken.

Elk dorp in China kent zo’n beetje zijn eigen thee(stijl). Verschillen in plukmethode, oogstmoment, grondsoort en vooral de verwerking, voor de smaak in pure zware thee. Zo smaken de bovenste meest delicate theebladeren bijvoorbeeld anders dan de onderste bladeren. Lentethee smaakt weer anders dan herfstthee. Een slok van Keemun pure zwarte thee kent lichte tot sterke chocolade smaaktonen - een smaaksensatie op de tong – terwijl Lapsang Souchong rooktonen kent.

Minder informatie

Er zijn 10 producten.

Item 1-10 van 10 in totaal item(s)
Black Rose Zwarte thee Evans & Watson - 2

Black Rose

Prijs € 3,55
(5/5) op 5 reviews
Snel bekijken

Smaakvolle zwarte thee waarvan de geur alleen al de thee noemenswaardig maakt.