Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Yerba Maté Chimarrão

Heerlijke Chimarrão uit Brazilië

Yerba Maté Chimarrão: de lekkerste Yerba Maté Chimarrão thee koop je bij evansnwatson.nl

Yerba mate is een kruiden-‘thee’ die afkomstig is uit Zuid Amerika. Yerba Mate wordt in Brazilië aangeduid als Chimarrão. Chimarrão verwijst altijd naar warme mate. Een leuk weetje, ondanks dat Uruguay grote hoeveelheden Yerba Mate consumeren, komt deze Chimarrão van Braziliaanse bodem. In Uruguay zelf ligt de productiefocus voornamelijk op andere gewassen.

Meer Informatie

Wat is yerba mate chimarrão thee?

Mate Chimarrão is de aanduiding van warme Yerba Mate uit Brazilië. Chimarrão uit Brazilië heeft een andere smaak als Yerba Mate uit bijvoorbeeld Argentinië, door de invloeden van het klimaat en de bodem op de plant. Voor Chimarrão geldt dat hoe groener de kleur van de bladeren is, hoe zoeter en zachter de smaak is. Veel Mate Chimarrão bevat geen stokjes en is zeer fijn gemalen Yerba Mate, waardoor de smaak extra intens is bij de eerste kop mate. Braziliaanse Yerba Mate is te vergelijken qua uiterlijk met Matcha. Yerba mate Chimarrao wordt vaak in de eerste week na het oogsten al goed verpakt, zodat de chlorofyl behouden wordt. En doordat Chimarrão jonger is dan de meeste geconsumeerde mate’s is de kleur vaak intens groen.

Waarom yerba mate chimarrao thee kopen?

Yerba mate chimarrao heeft een romige, grasachtige smaak. Net als Yerba mate bevat mate chimarrao ook veel vitaminen en mineralen, denk hierbij onder andere aan vitamine A, vitamine B1, vitamine B2, vitamine C en vitamine E. Ook bevat mate chimarrao onder andere ijzer, magnesium en calcium. Daarnaast bevat mate chimarrao ook cafeïne, waardoor mate chimarrao oppeppend werkt. Mate chimarrao bevat meer cafeïne dan groene thee, maar iets minder dan koffie.

Hoe drink ik yerba mate chimarrao thee?

Yerba mate Chimarrão wordt heet gedronken. Net als alle Yerba Mate wordt Chimarrão traditioneel uit een kalebas gedronken met een Bombilla. Doordat de yerba mate chimarrao veelal uit poeder bestaat bestaat echter wel de kans dat de Bombilla verstopt, gebruik daarom een Bombilla met zeer kleine gaatjes voor het drinken van Chimarrão. Gelukkig kan Yerba mate Chimarrão ook bereidt worden met een theepot met filter of in de theekop met theefilter.

Minder informatie

Er zijn 20 producten.

Item 1-18 van 20 in totaal item(s)