Theeijslolly´s – zo lekker als het klinkt

2 jul. 2020
2 minuten leestijd
Thee & meer
Blog image

Als kind was een heerlijk ijsje het beste wat je kon overkomen op een hete dag. Gek genoeg waren niet de Magnums of Cornetto’s de favoriet van mijn vriendin vrouw Anne Marije. Voor haar waren dat de ijsjes die ze met haar moeder en zusjes maakte van gepureerd fruit, extra sterke limonade of zoete frisdrank. Toen het de afgelopen anderhalve week het kwik in Anloo tot hoogte steeg heeft ze dezelfde ijslollyvormpjes gekocht. Dit zette me aan het denken over een meer “volwassen” ijsje met, vanzelfsprekend, thee. Thee-ijsjes zijn belachelijk gemakkelijk om te maken en oh zo lekker tijdens hete dagen!

Twee belangrijke dingen eer ge begint
Om heerlijke thee-ijslolly’s te maken ben je twee dingen nodig. De eerste is de dubbele hoeveelheid thee die je normaal zou gebruiken omdat tijdens het vriezen de thee een beetje smaak verliest. Wanneer je de dubbele hoeveelheid thee neemt krijg je de thee sterk genoeg om de smaak op peil te houden. De tweede is dat je veel suiker moet toevoegen. Ik voeg zelden suiker toe aan thee, maar als het om deze lekkernij gaat moeten ze lekker zoet zijn. Nogmaals, door het vriesproces zwakt de natuurlijke smaak af waardoor het toevoegen van suiker erg belangrijk is voor een zoete smaak.

Benodigdheden

  • 8 theelepels (12 gram) van je favoriete thee;
  • 2 koppen kokend water (ook bij witte thee);
  • Halve kop suiker;
  • IJslollyvormpjes;
  • IJslolystokjes;

Bereidingswijze

  • Laat de thee 5 minuten trekken. Omdat de thee een ijsje wordt, kun je de thee haast niet te lang laten trekken;
  • Voeg de suiker aan de thee toe en meng het;
  • Giet de thee in de vormpjes;
  • Voeg de ijslollystokjes toe wanneer de thee half bevroren is zodat ze blijven staan;
  • Laat de thee verder bevriezen tot ijsjes!

Wat te doen als je geen ijslollystokjes en vormpjes hebt
Maak je geen zorgen als je geen ijslollystokjes en vormpjes hebt! Het enige wat je nodig hebt is een ijsblokjesvorm en tandenstokers. Als je geen ijsblokjesvorm hebt, kun je altijd nog gebruiken maken van plasticbekertjes (vervang dan de tandenstokers voor iets stevigers) of lege bekertjes van Danone toetjes.

Samenvatting
Heerlijke theeijsjes op een warme dag – ik voel me al een stuk koeler! Deze snoeperij is simpel, lekker en gezond, helemaal vergeleken met de standaard ijslolly. Het is tijd om te stoppen met schrijven, een dozijn theeijslolly’s te maken en de hangmat op te zoeken!

Alle blogartikelen
Top
Oops!
Je bevindt je momenteel op onze consumenten website. Hier vind je bijvoorbeeld producten met de optie voor kleinere afname hoeveelheden. Voor voordelige prijzen ga je naar onze zakelijke website. Maak hieronder een keuze op welke website je verder wilt gaan.