Super snel, gemakkelijk ijsthee maken

10 aug. 2020
2 minuten leestijd
Thee & meer
Blog image

Onlangs sprong het kwik bijna uit de thermometer, zo hoog waren de temperaturen in Anloo! Net op zo´n hete dag kwam een kleine groep vrienden langs op bezoek. Door de drukte van het seizoen had ik geen voorbereidingen kunnen treffen voor het uitserveren van de geplande ijsthee. Het feit dat ik niets had klaargezet van te voren, en om het nog erger te maken, schoot me pas op het laatste moment te binnen…

Om een grotere hoeveelheid ijsthee te maken heb je in feite twee opties; 1) in een keer een volle theepot of pitcher ijsthee maken of 2) snel, meerdere verschillende koppen ijsthee maken. De eerste optie is relatief minder werk, maar kent een lange wachttijd. Immers, voordat een volle theepot thee is afgekoeld tot de juiste temperatuur… De tweede optie is juist relatief snel, maar kent naar verhouding met handelingen. Om wille van de tijd was het duidelijk dat ik de gewone attributen zoals theepotten of een pitcher niet kon gebruiken. De situatie was helder, ik moest op zoek naar een manier waarmee ik snel koude ijsthee zonder suiker kon maken, die bovendien gemakkelijk te herhalen was.

Recept voor super makkelijk, snel ijsthee zonder suiker maken
De volgende manier is ideaal wanneer je echt een verfrissing nodig bent, het liefst zo snel mogelijk. Dit moet haast wel de simpelste “DIY” zijn die ik tot dusver heb geschreven.

  • jouw favoriete thee;
  • een grote theekop/beker;
  • finum theefilter;
  • ijs.

Bereidingswijze

  • vul het Finum theefilter met twee theelepels thee;
  • vul de grote theekop/beker tot helft met water;
  • laat de thee minimaal vier minuten trekken;
  • verwijder het Finum theefilter en vul de kop met ijs;
  • drink je heerlijke ijskoude thee.

Samenvatting
De volgende keer wanneer het warm is buiten en je het gevoel hebt dat niets je meer afkoelen kan, maak dan snel een glas super makkelijk te bereiden ijsthee zonder suiker . Zoals je inmiddels al vermoedde, de methode is super makkelijk en snel, met een ontzettend verfrissend resultaat!

Alle blogartikelen
Top
Oops!
Je bevindt je momenteel op onze consumenten website. Hier vind je bijvoorbeeld producten met de optie voor kleinere afname hoeveelheden. Voor voordelige prijzen ga je naar onze zakelijke website. Maak hieronder een keuze op welke website je verder wilt gaan.