Ontbijt – 4 geweldige theeën

26 jan. 2020
2 minuten leestijd
Thee & meer
Blog image

Yeah, de zomer is er bijna! Dit betekent echter ook dat het weer tijd is om aan mijn zwembroekfiguur te werken. Sporten, sporten en gezond eten dus… Een gezonde, voedzame dag begint met een gezond ontbijt, waarbij thee niet missen mag.

Thee, in zijn algemeen én zwarte thee in het bijzonder, is niet alleen lekker bij het ontbijt, het kan enorm behulpzaam zijn bij het verminderen van stress. Elke dag vier koppen zwarte thee kan bijvoorbeeld tot een enorme daling van het cortisolgehalte leiden, een prominent stresshormoon. Maar welke thee past nou eigenlijk goed bij jouw ontbijt? Een paar onorthodoxe theeën op een rij die lekker zijn voor in de ochtend, heerlijk zoals ze zijn.

Geen melk, geen suiker a.u.b.

Ierse ontbijtthee
Menig theedrinker begint de dag met een Engelse theemelange. Eerlijk is eerlijk, de Ierse melange doet er niets voor onder. Ierse ontbijtthee bevat subtiele sporen van geroosterde mout en geeft een medium-donker bruine thee. Ierse ontbijtthee is een krachtige, zware thee; een goede manier om je dag mee te beginnen.

Tippy Earl Grey (met citroen)
Er is altijd veel discussie geweest hoe je Earl Grey het best drinken kan en een van de meest populairste manieren is met citroen. Earl Grey is in essentie een melange van Bergamot (Italiaanse citrusvrucht) met verschillende theeën. Verse citroen vult de citrusachtige smaak van bergamot echter goed aan en geeft de melange bovendien een heldere, frisse afdronk.

Second Flush Darjeeling
2e Flush Darjeeling heeft een fantastische adstringerende (adstringentia?) smaak, heerlijk in de ochtend. Second Flush heeft bovendien een lichtere body dan First Flush Darjeeling. De smaak van deze thee kent natuurlijke smaaksporen van muskaat (denk aan een lichte zoete champagne) en gardenia (ja, de plant!). Second Flush Darjeeling is een bijzondere en lekkere manier om de dag mee te beginnen.

Pu erh
Terwijl de meesten na de maaltijd van pu erh genieten, is het ook bijzonder lekker als ontbijtthee. Met een aardachtige smaak vult het menig ontbijt goed aan. Het gaat goed samen met eieren, ham, spek en worst (Engels ontbijt! Yeah!). Pu erh helpt bovendien bij het verteren van het voedsel, wel zo makkelijk met een groot, lekker ontbijt.

Genmaicha Matcha
Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik houd van cafeïne in de ochtend. De meeste groene theeën bevatten haast geen cafeïne en zijn vaak licht. Licht van smaak en bevatten amper cafeïne om wakker van te worden. Echter, deze groene thee is anders. Genmaicha Matcha bevat, je raadt het al… matcha! Het is niet alleen bijzonder gezond maar bevat ook meer cafeïne, heeft het een sterke ‘toasty’ en licht romige smaak, met een lichte afdronk van verse kruiden.

Samenvatting
Ze zijn smaakvol, niet te zwaar en je krijgt toch een shot cafeïne. Probeer ze eens uit en kijk of ze in je ochtend ritueel passen.

Alle blogartikelen
Top
Oops!
Je bevindt je momenteel op onze consumenten website. Hier vind je bijvoorbeeld producten met de optie voor kleinere afname hoeveelheden. Voor voordelige prijzen ga je naar onze zakelijke website. Maak hieronder een keuze op welke website je verder wilt gaan.