Koekjes met English Caramel

22 aug. 2021
1 minuten leestijd
Thee & meer
Blog image

Op zoek naar een lekker koekje voor bij de thee? Wij wel! Daarom hebben we vandaag luchtige koekjes gemaakt met English Caramel, lekker!

Wat hebben we nodig?

  • 150 gram zachte roomboter
  • 75 gram poedersuiker
  • 1 ei
  • 225 gram bloem
  • 1 eetlepel English Caramel thee
  • Naar behoefte extra caramel/fudge (Lekker!)
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Mixer

Het recept is voldoende voor 10 koekjes.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Plet de thee met de bolle kant van een lepel fijn. De karamel stukjes kunnen heel blijven. Indien van toepassing, snijd de caramel/fudge in kleine blokjes (5 mm)
  • Klop de boter en suiker met de mixer luchtig. Klop het ei, de thee en de bloem door het mengsel.
  • Kneep bollen van ongeveer 6 cm doorsnee, leg deze op de bakplaat en plet deze, tot de koekjes een doorsnee hebben van ongeveer 10 cm.
  • Bak de koekjes circa 6 minuten op een rooster in de oven.
  • Laat de koekjes afkoelen en maak in de tussentijd een lekker kopje English Caramel.
  • Geniet! 
Alle blogartikelen
Top