Hoe maak ik koelkastthee?

15 mrt. 2020
2 minuten leestijd
Thee & meer
Blog image

Afgelopen weken steeg het kwik in Anloo naar 30 °C. Geen idee hoe dat elders ervaren wordt, maar hier is dat heet… bizar heet! Het is zo heet dat veel mensen alleen de schaduw opzoeken, spontaan siësta’s houden en koud douchen. Op zulke dagen is het koken van water het laatste op je lijstje waar je trek in hebt. De gedachte alleen al drijft menigeen gek (inclusief ondergetekende!).

Het goede nieuws is dat er een geweldige manier is om ijsthee te maken zonder water te koken. Beter zelfs, het is waarschijnlijk de makkelijkste manier om ijsthee te maken gezien het slechts een minuut in beslag neemt aan voorbereiding. Het resultaat? Een heerlijke, verfrissende ijsthee om mee af te koelen!

Benodigdheden

  • Finum ijstheemaker 1,8 liter
  • 12 (enorm) grote theelepels (ongeveer 40 gram)
  • een koelkast

Bereidingswijze

  • Plaats de thee in het filter van de pitcher
  • Vul de pitcher met koud water
  • Plaats de Finum ijstheemaker in de koelkast. Zelf houd ik een minimum van 8 uur en maximaal 24 uur aan
  • Verwijder de thee en geniet!

Geen Finum ijstheemaker?
Terwijl de Finum ijstheemaker het verschrikkelijk gemakkelijk maken om koelkast ijsthee te maken, is het geen daadwerkelijk vereiste. Het enige wat je nodig bent is een pitcher of karaf en een aantal Finum theefilters en de beschreven bereidingswijze hierboven. Voor de te nemen hoeveelheid thee houd ik persoonlijk 1 theelepel thee per 225ml water aan.

Samenvatting
Koelkastijsthee is heerlijk en verschrikkelijk gemakkelijk te maken. Het heeft een helder, stevige smaak zonder vormen van bitterheid. En op die super hete dagen, houdt het je hoofd lekker koel!

Alle blogartikelen
Top
Oops!
Je bevindt je momenteel op onze consumenten website. Hier vind je bijvoorbeeld producten met de optie voor kleinere afname hoeveelheden. Voor voordelige prijzen ga je naar onze zakelijke website. Maak hieronder een keuze op welke website je verder wilt gaan.