Chocoladecake met Oolong

1 aug. 2021
1 minuten leestijd
Thee & meer
Blog image

Wist je dat je naast het drinken van thee, thee ook prima kunt gebruiken als ingrediënt in diverse gerechten? Wij wel! Daarom vandaag, een heerlijke chocoladecake gemaakt met Fine China Oolong thee. Door de thee toe te voegen in de cake komt de chocoladesmaak nog beter tot zijn recht. Lekker!

Wat hebben we nodig?

  • 75 milliliter afkoelde Fine China Oolong
  • 50 gram cacaopoeder
  • 175 gram bloem
  • 225 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 250 gram zachte roomboter
  • 4 eieren
  • Cakevorm van 1,5 liter
  • Mixer

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Meng het bakpoeder met de suiker en bloem goed door elkaar met behulp van een mixer. Voeg daarna de boter en 3 eieren toe en mix het geheel 1 minuut op middelmatige snelheid.
  • Roer in een aparte kom de afgekoelde thee met het cacaopoeder door elkaar.
  • Meng daarna bovenstaande in één kom goed door elkaar en voeg hierbij het laatste ei toe. Mix dit nog kort.
  • Vet de cakevorm in en schenk hier het beslag in.
  • Plaats de cake 45-55 minuten in de voorverwarmde oven. De cake is klaar zodra een sateprikker schoon in en uit de cake geprikt kan worden in het midden van de cake.
  • Zodra de cake klaar is, plaats deze dan op een rooster om af te koelen. Maak in de tussentijd een lekker kopje Fine China Oolong thee en snijd, zodra de cake is afgekoeld, een plakje af.
  • Geniet ervan!
Alle blogartikelen
Top
Oops!
Je bevindt je momenteel op onze consumenten website. Hier vind je bijvoorbeeld producten met de optie voor kleinere afname hoeveelheden. Voor voordelige prijzen ga je naar onze zakelijke website. Maak hieronder een keuze op welke website je verder wilt gaan.