Reviews & veelgestelde vragen

Wow, cool - je wilt een review schrijven! Hartstikke leuk. Gelukkig vinden jullie het ook leuk getuige de meer dan 2300 productreviews (!) die jullie inmiddels al geschreven hebben.

Helaas is het niet altijd even vanzelfsprekend hoe je een review schrijft. Voor ons wel natuurlijk maar toch, we krijgen nog wel eens de vraag. Alles over het schrijven van reviews op evansnwatson.nl vind je daarom op deze pagina. Laten we beginnen met daadwerkelijk schrijven van een review, we hebben namelijk ook nog wat veelgestelde vragen opgenomen.

Allereerst - we maken onderscheid tussen 2 verschillende vormen voor reviews. De eerdergenoemde 2300 reviews gaan heel duidelijk over producten. De zogenaamde productreviews zijn bedoeld om je mening te delen over het product met andere gebruikers. Wel zo prettig om te weten wat een ander van het product vindt. Helpt je mogelijk weer een betere keuze te maken.

De andere vorm van reviews zijn via zogenaamde reviewplatformen zoals Google, Facebook en Trustpilot. Via deze reviews laat je weten wat je van ons - van A tot Z - vindt. Meer algemener van aard dus. In zo'n review geef je bijvoorbeeld antwoord op 'hey, kon je gemakkelijk bestellen?', 'kon je producten makkelijk vinden'?, 'zou je met je ervaring nogmaals bestellen?' -  met andere woorden: 'ben je tevreden, en waarom wel / niet?'

Hoe plaats ik een productreview?

Het schrijven van een productreview is niet gebonden of je wel of geen account hebt aangemaakt. Zo kan iedereen haar / zijn mening namelijk laten weten over het product. Met een account is het simpelweg makkelijker. Wij houden namelijk in je account duidelijk bij voor welke producten je al een review hebt geschreven. Klaar om een review te schrijven? Gebruik één van de volgende opties:

Voor iedereen (ook als je geen account hebt aangemaakt)

 1. Ga naar de detailpagina van het product.
 2. Klik op 'Voeg een beoordeling toe' in het gedeelte 'Reviews'.
 3. Selecteer een sterbeoordeling (aantal sterren).
 4. Voeg titel en tekst toe en klik op 'Verzenden'.

Ik heb een Account!

Als je een product hebt gekocht en een account hebt aangemaakt, dan is er ook een andere manier: ga naar je account, klik op ‘Productreviews’ en vervolgens per product op ‘Review’. Achter elk product is aangegeven of je al een review geschreven hebt, of niet. Dit is herkenbaar aan de status. Wanneer achter het product 'Nieuw' als status staat, heb je nog geen review geschreven.

Inloggen

Let op: de review die je schrijft, moet voldoen aan onze review-richtlijnen.

Hoe plaats ik een review?

Jouw mening helpt anderen een weloverwogen aankoopbeslissing te maken en ons de geboden klantenservice te verbeteren. Via deze reviews laat je weten wat je van ons - van A tot Z - vindt. In tegenstelling tot productreviews duik je hierin op de vraag: 'ben ik tevreden met Evans & Watson, en waarom wel / niet?'

Een goede review bevat genoeg details om anderen een indruk te geven van je ervaring. Leg uit welke factoren hebben bijgedragen aan je positieve, negatieve of matige ervaring. Ook kun je delen wat Evans & Watson volgens jou goed doet en hoe we ons kunnen verbeteren.

Dit kan via de volgende platformen:

Let op: de review die je schrijft, moet voldoen aan de review-richtlijnen van het specifieke platform.

Veelgestelde vragen

Niet alles is even duidelijk voor de lezer als het is voor de schrijver. Soms komt er daarom een vraag binnen van een klant omdat het toch niet helemaal duidelijk is. We hebben daarom de meest binnengekomen vragen - ook bekend als FAQ of veelgestelde vragen - hieronder opgenomen. Een andere vraag? Neem gerust even contact op.

Productbeoordelingen

Hoe kan ik mijn productreview aanpassen of verwijderen?

Dat kan je niet zelf doen, maar onze klantenservice wel. Neem gerust even contact op.

Wat zijn de richtlijnen voor het schrijven van een productreview?

Wij keuren iedere review handmatig voordat we deze op de website plaatsen. In onze review-richtlijnen leggen we uit waaraan je review moet voldoen.

Wat zijn de richtlijnen voor het plaatsen van een afbeelding bij een review?

Helaas is het bij productreviews nog niet mogelijk een afbeelding bij te voegen. Dat wil niet zeggen dat er geen spelregels voor reviews bestaan bij de verschillende reviewplatformen. 

Voorbeelden van goede afbeeldingen:

 • Foto's gemaakt met het product of de zending, bijvoorbeeld met je smartphone of camera.
 • Het product in actie, zoals je theepot in de keuken.
 • Opmerkelijke details, zoals de grootte van het theblad of de vorm van de Mini Tua Cha.
 • Verklarende schermafbeeldingen van bijvoorbeeld de instellingen van je laptop.

Over het algemeen worden afbeelding niet geplaatst wanner:

 • irrelevante afbeeldingen;
 • kwetsende of expliciete afbeeldingen;
 • slechte kwaliteit of bestanden die niet in JPEG- of PNG-formaat zijn;

Wie kan op de website een review schrijven over producten?

Wij vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk klanten hun mening kunnen geven over een product. Daarom kan iedereen die een product bij ons kocht hier een review over schrijven op de website. Is het product niet gekocht maar wel beoordeeld? Dit kan ook, de mogelijkheid bestaat immers dat je het product hebt leren kennen bij vriendin of vriend. Hier wordt niet op gehandhaafd tenzij het zeer uitzonderlijk is.

Krijg ik na aankoop een verzoek om het product te beoordelen?

Je krijgt na aankoop een review verzoek van ons per e-mail. 

Hoe werkt het beoordelingssysteem voor producten van Evans & Watson?

Wij stellen je na aankoop in feite alleen de vraag - wil je een productbeoordeling schrijven? Als je hier mee akkoord gaat dan leiden we je naar het product waar je deze met een beoordeling van 1-5 sterren kan recenseren. Je ervaring is belangrijk, daarom is er een vrij tekstveld en de mogelijkheid voor een titel ook beschikbaar.

Hoe berekent Evans & Watson de gemiddelde scores?

Wij gebruiken geen ingewikkelde berekeningen en alle reviews tellen even zwaar. De reviewscore van een product bestaat uit het gemiddelde van de scores bij elkaar opgeteld. Dus, de totale gemiddelde score is het gemiddelde van alle reviews. Hiervoor tellen we alle cijfers bij elkaar op en wordt dit gedeeld door het totale aantal reviews. Dit ronden we af op de dichtstbijzijnde hele ster en 1 decimaal achter de komma. Zo heb je altijd een duidelijk beeld hoe het product is beoordeeld.

Hoe lang duurt het voordat een beoordeling zichtbaar is op de website?

Om misbruik en/of grof taalgebruik te voorkomen, worden alle reviews eerst door een medewerker gelezen. Hierdoor kan het dus tot enkele dagen duren voordat een review zichtbaar is op de website. Meestal duurt dit echter 24 uur.

Hoe behandelt Evans & Watson negatieve beoordelingen over producten?

Wij behandelen alle beoordelingen op dezelfde manier.

Reviews over Evans & Watson (thirdparty-reviewplatformen)

Krijgt elke klant na een aankoop een verzoek om Evans & Watson te beoordelen?

Ja, wij sturen alle klanten een verzoek voor het schrijven van productreview(s). Een gedeelte van de klanten krijgt ook een review verzoek, tenzij een klant drie weken eerder al een review verzoek heeft ontvangen.

Stuurt Evans & Watson uitnodigingen om op Trustpilot een beoordeling achter te laten?

Wij sturen klanten een uitnodiging om via bepaalde reviewplatformen een beoordeling achter te laten. Denk aan de platformen Trustpilot, Google en Facebook. Het is ook mogelijk om zonder uitnodiging een beoordeling op bijv. Trustpilot achter te laten.

Verwijst Evans & Watson klanten ook door naar andere platforms?

In Nederland verwijzen we klanten door naar Google, Trustpilot en Facebook. De reviews op andere websites zijn niet ‘op onze uitnodiging’.

Kan ik een negatieve review over Evans & Watson plaatsen?

Natuurlijk staat het je vrij om een negatieve beoordeling over een product te schrijven. Daar help je niet alleen ons, maar ook andere klanten mee.

Op welke manier controleert Evans & Watson de authenticiteit van beoordelingen?

Wij vinden het belangrijk dat er op onze website alleen echte reviews worden getoond. Daarom nodigen we je alleen uit om een review te schrijven als je bij ons een product hebt gekocht. Je kunt echter elk product beoordelen. Of je deze nou zelf hebt gekocht of ergens anders hebt gedronken. Dat maakt niets uit. Wel worden alle reviews door een Evans & Watson medewerker gelezen en beoordeeld. Bij sterke twijfel of een van de andere redenen kan je review worden geweigerd. We nemen dan altijd contact met jou op.

Wij keuren een review af als deze niet voldoet aan de voorwaarden, waaronder:

 • De review is korter dan 4 woorden.
 • Er staat contactinformatie in de review, zoals telefoonnummers, adressen en url’s.
 • Er staan websites of YouTube kanalen in de review.
 • De huidige prijs van het product is specifiek benoemd.
 • De review bevat kwetsende taal, zoals scheldwoorden, racisme en/of discriminatie.
 • Er staat een (link naar een) foto in de review die niet relevant is voor het product.
 • De review beschrijft alleen de service van Evans & Watson en gaat niet inhoudelijk in op het product. Een korte verwijzing naar onze service in een paar zinnen mag, maar de review moet grotendeels over het product geschreven zijn.

In welke gevallen kan Evans & Watson een review wijzigen of verwijderen?

Dit gebeurt alleen in specifieke situaties. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer de klant na (langer) gebruik van het product tot de conclusie komt dat bepaalde zaken alsnog het vermelden waard zijn. Of wanneer de klant de review totaal verwijderd wil hebben omdat hij/zij niet wil dat zijn/haar naam nog langer vermeld staat op onze website. Ook in het geval van zogenaamde gezondheidsclaims - door EU ongeautoriseerde beweringen die aangeven dat een product bepaalde (medische) eigenschappen heeft - of andere juridische redenen kan een review worden gewijzigd of simpelweg verwijderd worden.

Op welke manier voorkomt Evans & Watson misbruik van de mogelijkheid tot het verwijderen of aanpassen van een beoordeling?

Wij vinden het belangrijk dat er op onze website echte reviews worden getoond. Reviews kunnen natuurlijk niet zomaar worden aangepast of verwijderd. Het aanpassen of verwijderen van reviews is alleen mogelijk wanneer klanten actief contact opnemen met ons. Daarbij kun je jouw eigen reviews alleen laten verwijderen of aanpassen als je van mening bent veranderd over het product. In andere gevallen wordt een review uiteraard niet aangepast of verwijderd.

Plaatst Evans & Watson ook reviews tegen betaling of een beloning?

Op onze website plaatsen we geen reviews waarbij de klant door ons is betaald of waarvoor de klant op een bepaalde manier door ons wordt beloond. Bijvoorbeeld wanneer er een cashback, korting of een gratis product wordt aangeboden na het schrijven van een review. Dit betekent heel concreet dat alle onze reviews - zowel productreviews als andere reviews - allemaal zijn geschreven door echte klanten.

Top
Oops!
Je bevindt je momenteel op onze consumenten website. Hier vind je bijvoorbeeld producten met de optie voor kleinere afname hoeveelheden. Voor voordelige prijzen ga je naar onze zakelijke website. Maak hieronder een keuze op welke website je verder wilt gaan.