Pouchong thee

Pouchong thee of Bao Zhong (Mandarijn) is een oolongthee die voornamelijk in Taiwan wordt geproduceerd. De naam betekent "in papier gewikkeld" en verwijst naar zijn unieke traditionele verwerkingsmethode. Pouchong thee is zoet, delicaat en ook zeer gezond. Pouchong bestaat uit grote donkergroene theebladeren met kleine witte vlekjes, gedraaid in een stokachtige vorm. De thee kenmerkt zich door de heerlijke bloemengeur.

Pouchong zou oorspronkelijk samen met theeproductie-technieken, in de 19e eeuw zijn overgebracht van Fujian (China) naar Taiwan. De meeste Pouchong thee wordt dan ook nog steeds in Taiwan gemaakt. Het behoort tot de meest populaire en beste theesoorten van het eiland. Niet voor niets, want Taiwan heeft het perfecte klimaat om deze thee te kunnen verbouwen. Hoge temperaturen en veel regen. Pouchong wordt voornamelijk geproduceerd in de buurt van Taipei, in de Wen Mountains. Het wordt ook nog steeds op het vasteland van China verbouwd.

De grote gedraaide donkergroene bladeren worden slechts zeer licht gefermenteerd. De thee is zo licht gefermenteerd dat het ergens tussen groene thee en andere reguliere oolong thee in zit. Heeft werkelijk het beste van beide werelden. De Taiwanese thee is de minst gefermenteerde van alle oolongs. Het fermentatieniveau zit net tussen 8-12%. Het is eigenlijk te classificeren als ergens tussen groene en oolongthee.

Pouchong thee mist de scherpe smaak die typerend is voor oolong-thee en is ook milder dan de meeste oolongs. Het combineert de frisheid van groene thee en bloemige aroma's van donkere oolongs. De zoet, mild, bloemig en fruitige smaaktonen zijn rijk aan antioxidanten, vitamines en mineralen. Het bevat net als andere oolongs ook cafeïne. Aan pouchong wordt toegeschreven dat het zou helpen om:

hartgezondheid te verbeteren voor betere spijsvertering en gewichtsverlies goed is als stimulerende en ontspannende thee versterkend voor het immuunsysteem betere huid en botten

Pouchong kent een gematigd cafeïneniveau. Vooral de grote theebladeren met minder cafeïne worden voor pouchong gebruikt. De knoppen en kleine jonge scheuten die meer cafeïne bevatten worden meestal niet gebruikt.

Secties: Thee begrippen
Top
Oops!
Je bevindt je momenteel op onze consumenten website. Hier vind je bijvoorbeeld producten met de optie voor kleinere afname hoeveelheden. Voor voordelige prijzen ga je naar onze zakelijke website. Maak hieronder een keuze op welke website je verder wilt gaan.