Palo santo

Palo santo is een wierookingrediënt met een delicaat zoet, fris en bosaroma. Palo Santo is afkomstig van een typische Zuid-Amerikaanse boom, te vinden in gebieden zoals Peru en Ecuador. In het Spaans betekent palo santo letterlijk "heilig hout". Palo Santo wordt al honderden jaren gebruikt om de reinigende, spirituele, helende en medicinale eigenschappen. Vergelijkbaar met Sage en Ceder. Palo Santo heeft een delicaat zoet, fris en bosaroma met tonen van munt en citrus.

Het wordt vergelijkbaar als wierook verbrand, via directe verbranding. Palo Santo steek je bij krullen aan. Er wordt gezegd dat het gebruik van palo santo teruggaat tot de Inca's. In Peru wordt palo santo tot op de dag van vandaag nog gebruikt om kwade geesten, ongeluk of negativiteit te verdrijven. De eigenschappen van Palo Santo maken het ideaal voor gebruik bij het inwijden van plaatsen, mensen en voorwerpen, voor reiniging en voor meditatie of gebed.

Het Palo Santo hout bevat veel natuurlijke etherische oliën. Naast verdrijven van negativiteit wordt er ook aan toegeschreven dat het zou helpen bij allerlei kwalen. Denk aan verkoudheid, allergieën en bijvoorbeeld hoofdpijn. In Peru en Ecuador wordt het ook als insectenbestrijdingsmiddel gebruikt. De rook helpt goed om muggen en andere vliegende insecten te weren.

Duurzaam gekapte palo santo

Een Palo Santo boom duurt er ongeveer 80 jaar over voordat het aan een einde komt. Alleen het hout wat voor palo santo wierook gebruikt mag worden, mag alleen hout zijn als de boom al 4-10 jaar dood is. Pas als het hout onaangetast is gebleven waar het is gegroeid, zal het zijn uitzonderlijke eigenschappen creëren. In veel gevallen worden bomen gekapt, hout gesprokkeld en illegaal geoogst om het hout te verkrijgen. Let daarom goed op of het palo santo hout op een ethische, legale oorsprong kent.

Top
Oops!
Je bevindt je momenteel op onze consumenten website. Hier vind je bijvoorbeeld producten met de optie voor kleinere afname hoeveelheden. Voor voordelige prijzen ga je naar onze zakelijke website. Maak hieronder een keuze op welke website je verder wilt gaan.