Honeybush zetten

Honeybush thee zetten doe je niet alleen omdat het lekker is. Honeybush thee is namelijk ook nog eens super gezond. Zo is het een uitstekende bron van polyfenolen, flavonoïden, fenolen en andere antioxidanten.

Als resultaat is het mogelijk dat honeybush thee kan helpen bij diabetes, menopauze en mensen met kanker. Het kan ook verkoudheden, huidbeschadiging en inflammatoire darmaandoeningen helpen te voorkomen. Een ander voorbeeld van waarom honeybush thee een goed idee is?

Cafeïnevrij. Honeybush thee bevat geen cafeïne en zeer weinig tannines. Dit betekent dat het geen invloed heeft op het zenuwstelsel zoals koffie of gewone thee, én niet bitter kan worden. Dit maakt het een heerlijke kruidenthee op elk moment van de dag, de hele dag door en kan het zo sterk gezet worden als je zelf wilt.

Snel door naar het zetten van honeybush thee!

Honeybush thee kan zowel worden gemaakt van de gefermenteerde als de ongefermenteerde bladeren van de honeybushplant. In beide gevallen is voor hete honeybush thee de volgende bereidingswijze te volgen:

Gebruik per 250 ml een volle theelepel honeybush Verwarm water tot ongeveer 100 °C. Giet het hete water over de honeybush bladeren Laat zo lang als gewenst trekken. Meestal ca. 5-7 minuten Haal de honeybush uit de thee met een zeefje. Geniet van je heerlijke honeybush thee

Honeybush & IJsthee

Voor het maken van ijskoude honeybush thee volg je dezelfde instructies als hierboven.

Gebruik per 250 ml twee volle theelepel honeybush (maak 1 liter) Verwarm water tot ongeveer 100 °C. Giet het hete water over de honeybush bladeren Laat zo lang als gewenst trekken. Meestal ca. 8-12 minuten Haal de honeybush uit de thee met een zeefje. Schenk het aftreksel over in een pitcher Zet de pitcher in de koelkast en laat 12 uur afkoelen Geniet van je heerlijke honeybush ijsthee

Voor een single serving giet je het aftreksel in een grote glazen beker en voeg je ijs toe. Vergeet niet minder te maken door dezelfde instructies aan te houden als hete honeybush. Honeybush heeft als extra voordeel dat de koude infusie goed kan worden gemengd met vruchtensappen.

Honeybush met honing. Zonder melk en suiker.

De thee kan dagelijks gedronken worden, maar net zo goed afgewisseld met andere theesoorten, zoals Rooibos en “echte thee”. Honeybush thee is puur heerlijk. Alhoewel honeybush thee al een zoete smaak heeft, voegen veel theedrinkers een beetje honing toe voor extra smaak. Andere drinken het met melk en suiker. Om echter optimaal van de zoete smaak te kunnen genieten, mag je eigenlijk geen melk of suiker toevoegen. Het toevoegen van honing is dan beter. Een beetje honing zal de honingachtige smaak verder naar voren brengen.

Secties: Honey Bush
Top
Oops!
Je bevindt je momenteel op onze consumenten website. Hier vind je bijvoorbeeld producten met de optie voor kleinere afname hoeveelheden. Voor voordelige prijzen ga je naar onze zakelijke website. Maak hieronder een keuze op welke website je verder wilt gaan.