Handmatige overboeking

Liever je betaling via de bank voldoen? Één van de laatste Mohikanen zullen we maar zeggen. Alleen maar respect voor. Gelukkig kan het ook nog steeds en is het zelfs makkelijk zelf te doen. Hoe? Dat doe je via onderstaande instructies. We zien je bestelling graag tegemoet :)

Hoe plaats ik een bestelling en voldoe ik de betaling via handmatige overboeking?

We begrijpen het dat je geen gebruik maakt van internetbankieren. Geen probleem, want je bestelling is óók te voldoen via een handmatige overboeking of acceptgiro via de bank. Volg de hieronder uitgeschreven stappen zodat alles in goede banen wordt geleid.

  1. Plaats de producten in je winkelmandje en begin met bestellen via de knop 'Ik ga bestellen'
  2. Doorloop de checkout door de instructies per stap nauwgezet te volgen
  3. Geef bij de stap ´betaling´ aan dat je wilt betalen via ´Bankoverschrijving´ (zie hieronder)
  4. Controleer bij de volgende stap ´Overzicht´ je bestelling goed
  5. Klopt alles? Plaats je bestelling door op de knop ´Bestellen´ te klikken
  6. Het volgende scherm geeft alle informatie die je nodig bent om de betaling te voldoen. Neem de informatie precies over zoals op het scherm
  7. Optioneel: neem na 3 werkdagen ná het opdracht geven van de betaling, contact met ons op om te controleren of het bedrag goed is ontvangen
Contact

Uitgebreide uitleg...

Voor het plaatsen van een bestelling maak je gewoon gebruik van de bestelstraat zoals je anders ook had gedaan. Het enige verschil is dat je bij stap 3 'Betaling' als betaalmethode niet voor iDeal, Bancontact of PayPal kiest, maar voor 'Bankoverschrijving'. Je rond vervolgens de bestelling af door naar stap 4 'Overzicht' te gaan en deze goed te keuren door te klikken op de knop 'Bestellen', rechts onderin de pagina. 

Betaalmogelijkheden met handmatige overboeking omlijnd

Na het klikken op 'Bestellen' kom je op een scherm, die er ongeveer zoals hieronder uitziet. Hier vind je de betaalgegevens direct op je scherm en mits ingevuld ook per e-mail. Een scherm waarin alle belangrijke informatie is samengevat waarmee jij jouw betaling succesvol kan laten verlopen, dus. 

Een zeer belangrijk onderdeel hier is de 'referentie', ook wel 'betaalkenmerk'. Zonder dit 'betaalkenmerk' is jouw betaling niet te herkennen en wordt het bedrag automatisch teruggestort. Gebruik deze referentie dan ook zeer nauwkeurig (let op: deze moet nauwgezet incl. hoofdletters overgenomen worden!) om de betaling te voldoen, via internetbankieren of een handmatige overboeking. De referentie vul je in bij de 'omschrijving' van de transactie. 

Scherm met alle betaalgegevens voor het voldoen van een handmatige overboeking.

Met de gegevens zoals hierboven beschreven maak je het bedrag over vanuit jouw online bankomgeving of acceptgiro over, wanneer het jou het beste uitkomt. 

Let op, zorg er voor dat het betaalkenmerk goed is ingevuld. Bij incomplete of incorrecte referentie wordt de betaling automatisch geweigerd.

Dus mocht je per ongeluk een fout maken bij het invullen van de betaalgegevens (bijvoorbeeld in het betaalkenmerk of het orderbedrag), dan wordt de transactie automatisch teruggestort. Het verwerken van een overboeking duurt doorgaans enkele werkdagen.

Waarom staat er bij 'begunstigde' de naam 'Stichting Mollie Payments'?
Wat is Mollie? Mollie verwerkt online betalingen voor webshops en andere organisaties. Een zogenaamde Payment Provider, een soort van tussenpersoon. Mollie is in hun rol alleen verantwoordelijk voor het betalingsverkeer tussen een gebruiker (zoals jij) en een webshop (zoals ons). Mollie is een betaalplatform, een beveiligde link tussen een bank en een webwinkel. In hun rol handelen ze per dag miljoenen transacties af. Elke dag weer. Hier hebben ze een robuust, veilig maar kostbaar IT systeem voor gebouwd. Door samen te werken met Mollie hoeven wij deze zeer kwetsbare en dure technische IT infrastructuur niet zelf te ontwikkelen. Met deze samenwerking weten we zodoende toch zeker dat alles veilig verloopt en betaling correct afgehandeld worden.

Top
Oops!
Je bevindt je momenteel op onze consumenten website. Hier vind je bijvoorbeeld producten met de optie voor kleinere afname hoeveelheden. Voor voordelige prijzen ga je naar onze zakelijke website. Maak hieronder een keuze op welke website je verder wilt gaan.