Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Yerba Maté Tereré

Optimaal genieten van koude Yerba

Yerba Maté Tereré: de lekkerste Yerba Maté Tereré thee koop je bij evansnwatson.nl

Yerba mate is een kruiden-‘thee’ die afkomstig is uit Zuid Amerika. Yerba mate is in vele varianten verkrijgbaar en zowel warm als koud te drinken. De koude variant heet Yerba Maté Tereré. Yerba mate tereré is de nationale drank in Paraguay en ook erg populair in Argentinië, Uruguay en Brazilië.

Meer Informatie

Wat is yerba mate tereré thee?

Yerba tereré thee is yerba mate, maar dan gebrouwen in ijskoud water. Hierdoor is de smaak soepeler en minder bitter dan de warm gebrouwen yerba mate. Vaak wordt yerba terere thee aangevuld met verse kruiden, sinaasappelschil of citroenschil. Yerba mate heeft net als bier en koffie en verworven smaak. Wellicht zal de eerste slok je niet direct aanspreken, maar zodra je de smaak gaat waarderen, kun je niet meer zonder.

Waarom yerba mate tereré thee kopen?

Yerba mate tereré is een verfrissende drank vol met vitaminen, mineralen en antioxidanten. Afhankelijk van jouw stemming kun je yerba mate terere volledig aanpassen naar jouw smaak door bijvoorbeeld verse kruiden, munt, sinaasappelschil of citroenschil toe te voegen tijdens het maken van yerba mate terere.

Hoe drink ik yerba mate tereré thee?

Traditioneel wordt yerba mate tereré, net als alle yerba mate, gedronken uit een kalebas en via de Bombilla, het metalen rietje, gedronken. Yerba mate terere thee wordt bereid met ijs en koud water. Er zijn diverse manier om deze yerba mate ijsthee te bereiden. De eerste manier is door je kalebas/glas/kan voor de helft te vullen met ijs. Voeg hierna een aantal volle eetlepels yerba mate toe. Vul daarna het glas/kan af met water (let wel op dat het ijs nog smelt). Roer het mengel door. Laat het geheel 15 minuten trekken voor een licht brouwsel en enkele uren in de koelkast voor een sterkere yerba mate terere. 

Een andere manier om koude yerba mate te bereiden is met warm water. Verwarm hiervoor bijvoorbeeld 1 liter water (niet koken), laat in het warme water 25 gram yerba mate trekken voor 5-10 minuten. Verwijder de yerba mate en laat het de infusie verder afkoelen in de koelkast. Vul daarna je glas met ijsklonten en voeg naar behoefte wat agave siroop, verse munt of verbena bladeren toe.

Minder informatie

Er zijn 9 producten.

Item 1-9 van 9 in totaal item(s)