Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Rooibos & Honeybush: verse rooibos thee koop je bij evansnwatson.nl

Rooibosthee kopen? Ons assortiment bevat alleen de beste rooibos thee, waaronder rooibos, honey bush, vanille, groene rooibos en vele anderen. >Afkomstig uit Zuid Afrika, rooibos is een cafeine vrij en geeft een zoete, smaakvolle kop. Rooibos staat ook bekend voor de vele mineralen en de vele oxidanten. Rooibos thee kopen doe je bij Evans & Watson – alleen de beste verse rooibos, superieur van smaak.

Meer Informatie

Wat is rooibos?

Rooibos is een kruid uit Zuid-Afrika. De naam rooibos is Afrikaans en afgeleid van het Nederlandse ‘rood bos’. Rooibos wordt voornamelijk gecultiveerd in de Cederberg regio, ten noorden van Kaapstad. Sinds 1930 wordt de rooibos plant aspalathus linearis gekweekt voor de consumptie van rooibos thee. Het productieproces lijkt sterk op het gangbare productieproces van officiële thee. Na de pluk worden de bladeren gestampt en in de zon gelegd te drogen. De warmte van de zon zorgt voor oxidatie van het kruid, waardoor de rooibos haar roodbruine kleur krijgt. Rooibosthee wordt gemaakt van de gedroogde bladeren van de rooibosplant, een laag groeiende struik die alleen in Zuid Afrika voorkomt. Rooibosthee wordt diwijls gemaakt van geoxideerde bladeren, maar kan ook vers van de plant gedronken worden.

Rooibosthee wordt gemaakt van de aspalathus linearis, een plant uit de vlinderbloemenfamilie. De naaldvormige plant groeit alleen in Zuid Afrika, in het wild rond de Cederberg, waar de klimatologische- en bodemomstandigheden perfect zijn om voor de plant te kunnen gedijen. De plant kan wel tot 2 meter hoog worden en heeft naaldvormige bladeren die ongeveer 15 tot maximaal 60 centimeter lang kunnen worden. De bladeren worden ongeveer 1 mm dik. Het groeiseizoen begint in oktober, wanneer gele bloemen aan de takken van de rooibosplant beginnen te groeien. De leeftijd van de rooibosplant bedraagt ongeveer zeven jaar oud worden.

Rooibosthee gezond – is rooibos gezond?

Tot de rooibos familie behoort niet alleen rooibos, maar ook honey bush. Beide zijn zeer populaire dranken geworden, geconsumeerd door miljoenen over de hele wereld. Rooibos is niet alleen lekker, rooobosthee is ook nog eens hartstikke gezond. Verschillende onderzoeken tonen aan dat de plant erg voedzaam is en bovendien cafeïne vrij, wat rooibosthee gezond maakt voor elke leeftijd – op elk moment van de dag. Het unieke fermentatie proces van rooibosthee zorgt voor een rijke, amberrode kleur wanneer gezet, met een zachte nasmaak zonder enige vorm van bitterheid. Een zachte, effectieve kruidenthee vol met anti-oxidanten, vitamine C, calcium, kalium, magnesium, ijzer, zink, natrium, koper en mangaan.

De lichtelijk zoete thee zit niet alleen bomvol antioxidanten, rooibosthee bevat dus ook veel andere mineralen zoals vitamine C, calcium en ijzer. Rooibos thee is dus gezond, maar waar wordt het voor gebruikt? In Zuid Afrika wordt rooibosthee gebruikt tegen verschillende kwalen, zoals hooikoorts, astma en maagklachten. Rooibos is van nature vrij van cafeïne en kent een erg laag tanninegehalte. Om de licht ontspannende werking van het milde kruid drinkt menigeen rooibosthee voor het slapengaan. Rooibosthee is niet alleen geschikt voor in de avond, het is ook zeer geschikt voor de namiddagen. Dit geldt voor zowel de winter als voor de zomer.

Rooibosthee kopen bij Evans & Watson

Als een van de bekendere thee webshops in Nederland op het gebied van thee en kruidenthee is Evans & Watson de naam waarop je kunt vertrouwen dat je echte rooibosthee – goede rooibosthee – thuisgestuurd krijgt. Om rooibosthee te bestellen en verse rooibosthee kopen hebben we de thee webshop op categorieën ingedeeld zodat jij het gemakkelijkst jouw thee kunt vinden. We leveren alleen pure echt, verse thee en melanges met bloemen, kruiden en vruchten. Als je thee koopt bij Evans & Watson, dan koop je echte theebladeren – onze rooibosthee wordt namelijk altijd gemaakt van verse bladeren.

Minder informatie

Er zijn 34 producten.

Item 1-24 van 34 in totaal item(s)

Actieve filters