Kalebas / Yerba maté beker

Yerba Maté beker kopen doe je bij evansnwatson.nl. De mooiste Maté Kalebas waaruit je op traditionele wijze de maté thee drinkt, lekker in de zon te genieten. Hieronder vind je alleen de allerbeste maté bekers. 

Lees meer
Er zijn 2 producten.

Bij yerba mate denk je meteen aan het bijzonder rietje, maar vergeet je de mate beker niet? De yerba mate beker, ook wel kalebas of calabaszas is de beker waaruit je op traditionele wijze de maté thee drinkt. Maté bekers die met precisie zijn gemaakt om lang te kunnen gebruiken. In Zuid-Amerika kennen ze een echte yerba maté cultuur. Je treft daar meer mensen met yerba maté in de hand dan koffiedrinkers in een druk bezocht café. Daarom zijn er ook zoveel verschillende design, soorten, maten en materialen verkrijgbaar voor de kalebassen.

Wat is een kalebas? Een mate beker is in feite alles wat gebruikt wordt om de yerba maté uit te drinken. Het meest traditionele type wordt gemaakt van de vruchten van kalebasboom. In Latijns-Amerika worden kalebassen gedroogd en versneden tot ‘mates’, de traditionele beker voor het drinken van yerba maté. Ze worden al eeuwen gebruikt als drinkbeker. Eenmaal uitgehold en gedroogd worden de vruchten waterdicht. Let wel op dat het een natuurproduct is. Laat je dus niet verrassen als de binnenkant niet mooi is afgewerkt.

Wanneer je Yerba Mate op de traditionele wijze wilt drinken kan een Kalebas niet ontbreken. Uniek aan de yerba mate beker van de kalebasboom is de smaak van de maté beker, deze is bitter en voegt zo een extra dimensie aan de smaak van je maté thee.

Het beste is om de kalebas voor het eerste gebruik te behandelen, dit zal helpen om de smaak te verbeteren van de Yerba Mate. Hoe?

  1. Zorg dat alle eventueel aanwezige losse stukjes verwijderd worden van de binnenzijde van de kalebas dmv een lepel en vul de kalebas voor ¾ deel met yerba mate.
  2. Voeg warm water (75°C) toe tot de rand van de kalebas en wacht 10 minuten.
  3. Voeg nogmaals warm water toe en laat de kalebas zo ongeveer 24 uur staan.
  4. Verwijder daarna de Yerba mate en spoel de kalebas goed uit met warm water. Verwijder hierbij nogmaals eventuele losse stukjes.
  5. Droog de kalebas met een doekje en laat de kalebas vervolgens goed drogen op een warme, droge plek (meestal droogt de kalebas het beste op de kop, op een rekje).

Nu is je Kalebas klaar voor gebruik! En om extra lang van je kalebas te kunnen genieten is het belangrijk om stap 4 en 5 altijd te herhalen na het gebruik van de kalebas. Verwijder de Yerba Mate altijd na gebruik, spoel de Kalebas om en laat deze goed drogen. Gebruik nooit zeep bij het reinigen van de Kalebas.

Top
Oops!
Je bevindt je momenteel op onze consumenten website. Hier vind je bijvoorbeeld producten met de optie voor kleinere afname hoeveelheden. Voor voordelige prijzen ga je naar onze zakelijke website. Maak hieronder een keuze op welke website je verder wilt gaan.