Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Filteren op

Materiaal
Materiaal

Kalebas / Calabazas

Voor de beste bereiding van Yerba Maté

Yerba Maté beker kopen: de meest bijzondere Maté Kalebas

Bij yerba mate denk je meteen aan het bijzonder rietje, maar vergeet je de kalebas niet? De mate beker, ook wel kalebas of calabaszas is de beker waaruit je de maté thee uit drinkt. Maté bekers die met precisie zijn gemaakt om lang te kunnen gebruiken. In de Zuid-Amerika kennen ze een echte yerba maté cultuur. Je treft daar meer mensen met yerba maté in de hand aan dan koffiedrinkers in een druk bezocht café. Daarom zijn er ook zoveel verschillende design, soorten, maten en materialen verkrijgbaar voor de kalebassen.

Meer Informatie

Wat is een maté beker?

Een mate beker is in feite alles wat gebruikt wordt om de yerba maté uit te drinken. Het meest traditionele type worden gemaakt van de vruchten van kalebasboom. In Latijns-Amwerika worden kalebassen gedroogd en versneden tot ‘mates’, de traditionele beker voor yerba maté. Ze worden al eeuwen gebruikt als drinkbeker. Eenmaal uitgehold en gedroogd worden de vruchten namelijk waterdicht. Laat je niet verrassen als de binnenkant niet mooi is afgewerkt, het is een natuurproduct. De smaak van de maté beker is bitter en voegt zo een extra dimensie aan de smaak van je maté thee.

Andere mate bekers worden gemaakt van hout, keramiek, glas en metaal. Keramiek en glazen maté bekers nemen toe in populariteit omdat ze geen speciale behandeling of onderhoud behoeven. En er zijn natuurlijk mensen die de bittere dimensie van een kalebas juist niet lekker vinden.

Minder informatie

Er zijn 2 producten.

Item 1-2 van 2 in totaal item(s)

Actieve filters