Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Filteren op

Type
Type
Smaakprofiel
Smaakprofiel
Cafeine
Cafeine

Hibiscus: de lekkerste hibiscus en -thee koop je bij evansnwatson.nl

Wil je eens wat anders, dan doe je er goed aan hibiscusthee te kopen. Deze thee is niet alleen goed voor je gezondheid en je figuur, maar heeft ook eigenschappen die je leven zelfs extra spannend zouden kunnen maken. Hibiscusthee is een ideale thee in veel verschillende culturen, zover teruggaand als de Egyptenaren! Het verhaal gaat dat faraos zichzelf verfrisden van de hitte in de Nijlvallei met een heerlijke, zoetzure kop hibiscusthee. Om een selectie te kunnen maken hebben we alle theeën met hibiscus samengevoegd tot de hibiscusthee selectie.

De Hibiscus of Chinese roos, is een plant met prachtige bloemen in diverse kleuren. De populariteit van deze plant is zo groot, dat je hem vast weleens in een tuin hebt zien staan. Onbekender dan de plant zelf, is mogelijk het feit dat van de bloemen thee gemaakt kan worden. Deze hibiscusthee heeft een wat zurige smaak, die je desgewenst wat milder kunt maken door kaneel, honing of suiker aan je kopje thee toe te voegen. Simpelweg aan de smaak wennen is ook de moeite waard, want het drinken van deze thee heeft veel voordelen voor je gezondheid en kent een verrassend neveneffect.

Meer Informatie

En voel je je helemaal prettig in je gezonde- en aantrekkelijke lichaam, dan brengt je dat wie weet wel in een romantische stemming. Vergeet champagne en oesters, steek een kaarsje aan en zet een potje hibiscusthee, dat werkt lustopwekkend.

Wat is hibiscusthee?

Hibiscus thee is een kruidenthee gemaakt van hibiscusbloesem, het aftreksel is rood van kleur. Hibiscusthee is van nature cafeïnevrij. De kruidenthee wordt vaak al jaren gedronken om een verscheidenheid aan gezondsheidsvoordelen, waar veel over is geschreven. Zo wordt een verlaagde cholesterol er aan toegeschreven, evenals hulp bij gewichtsverlies, versterken van het immuunsysteem en het voorkomen van constipatie. In de theewereld kan hibiscusthee worden gevonden in kruidenmelanges, als basis van vruchtenthee of gemelangeerd met zwarte thee tot een krachtige thee.

Naast de staatbloem van Hawaii wordt hibiscus (bekend bij inheemse bevolking als Pua Aloalo) als grote, smaakvolle bloem in veel delen van de wereld gedronken als hete of koude kruidenthee gedronken. Het staat in West Afrika bekend als ‘bissap’, ‘karkadé’ in Egypte en Sudan, ‘flor de Jamaica’ in Mexico en ‘gongura’ in India en Brazilië. Andere noemen het ‘roselle’, een bekende naam voor de hibiscusbloem. Gedroogde hibiscus is eetbaar (bereid je voor op een sterke, zure smaak) en een traktaktie in Mexico.

Hibiscusthee en gezondheid

Overgewicht, een te hoge bloeddruk en een verhoogd cholesterol zijn welvaartskwaaltjes waar de meesten van ons wel op een of andere manier mee te maken hebben. Wanneer je een pakje hibiscusthee koopt, heb je een middel in handen dat al deze ongemakken en gezondheidsrisico’s via hetzelfde kopje thee te lijf gaat. De thee werkt bloeddrukverlagend en pakt met name het slechte cholesterol LDL aan. Wil je afvallen, dan helpt de thee je door je vetstofwisseling te verbeteren en vocht snel af te drijven. Andere voordelen van hibiscusthee zijn dat deze thee bekend staat om de vaatverwijdende eigenschappen en de bloeddoorvoer in je lichaam verbetert. Hierdoor heeft de thee een positief effect op het voorkomen van hart- en vaatziekten. De thee bevat bovendien anti-oxidanten die het verouderingsproces remmen door te voorkomen dat zogenaamde vrije radicalen schade aanrichten in je lichaam.

Nadelen van hibiscusthee of bijeffecten

Zelfs als thee of kruidenthee een reputatie hebben van gezonde drank, hoeft het niet perse een goede match voor jou te zijn. Sommige ervaren lichte misselijkheid of een draaiende maag na het drinken van hibiscusthee. Als je onbeked bent met hibiscusthee, begin er dan voorzichtig mee door het langzaam in jouw dieet op te nemen totdat je weet hoe je lichaam reageert. Raadpleeg je huisarts voor de juiste dosis – vooral bij hoge of lage bloeddruk of voorgeschreven medicijnen.

Hibiscusthee en in verwachting?

Kan ik hibiscusthee drinken als ik zwanger ben? Als je zwanger wilt worden of al bent dan is het zeer belangrijk om contact op te nemen met je huisarts voordat je hibiscusthee drinkt. Er zijn aanwijzingen dat bepaalde types hibiscus een stimulerende werking hebben op de doorbloeding in het bekkengebied en de baarmoeder. Hierdoor kan het in potentie gevaar opleveren en zelfs leiden tot een miskraam. Wees voorzichtig en bescherm je kleintje en jezelf door contact op te nemen met je huisarts.

Minder informatie

Er zijn 10 producten.

Item 1-10 van 10 in totaal item(s)

Actieve filters