Zwarte thee en de nederige camellia sinensis plant

9 mei 2021
1 minuten leestijd
Thee & meer
Blog image

Ooit tijdens het sippen aan de ochtendthee gedachtes voorbij horen komen als ´wat moet er gedaan worden om het nederige theeblad om te toveren tot hetgeen ik nu drink?”. Misschien wel, misschien niet. Misschien niet trouwens als je super vroeg uit bed kwam en nog een beetje slaapdronken was – maar desalniettemin een interessant onderwerp.

Zwarte thee komt van de plant camellia sinensis (de befaamde theestruik). Wanneer de theeplant groot genoeg is en de bladeren klaar zijn om geplukt te woden, dan worden de bovenste theeblaadjes en de knop (het verste gedeelte van de plant) met de hand geplukt en in staat gesteld om te fermenteren. Een moeilijk woord om te zeggen dat de theebladeren met zuurstof in aanraking komen. Dit fermentatieproces maakt zwarte thee en geeft het de donkere kleur en rijke smaak, vergelijkbaar met vers fruit dat gedroogd wordt.

Het magische van de camellia sinensis plant is dat alle thee er van gemaakt wordt, niet alleen zwarte thee dus. Hierover later meer!

Alle blogartikelen
Top
Oops!
Je bevindt je momenteel op onze consumenten website. Hier vind je bijvoorbeeld producten met de optie voor kleinere afname hoeveelheden. Voor voordelige prijzen ga je naar onze zakelijke website. Maak hieronder een keuze op welke website je verder wilt gaan.