Witte chocolade met Matcha

24 nov. 2022
2 minuten leestijd
Thee & meer
Blog image

Liefhebber van witte chocolade, framboos en pistache? Combineer deze ingrediënten eens met Matcha voor een ware smaakexplosie met chocolade!

Wat is Matcha?

Matcha thee wordt gemaakt van pure, groene theebladeren welke worden vermalen tot Matcha poeder. Wat Matcha thee speciaal maakt is dat deze Japanse thee twee weken voor het plukken wordt geteeld in de schaduw. Door het gebrek aan licht vormen ze extra chlorofyl en aminozuren, die verantwoordelijk zijn voor de felgroene kleur en de waardevolle voedingsstoffen in Matcha. Nadat de theebladeren eenmaal zijn geplukt, worden ze gestoomd, gedroogd en in een steenmolen vermalen tot een ultrafijn poeder. Heerlijk om puur te drinken en zeer rijk aan antioxidanten en vitaminen, zoals de catechine EGCG en vitamine A, B, C en E en doordat de groene theebladeren volledig vermalen worden tot fijn poeder welke oplost in je theekop, krijg je alle voedingsstoffen binnen.

Verschillende gradaties Matcha

We bieden Ceremonial Matcha, Premium Matcha en Matcha Poeder Cooking.

Onze Ceremonial Matcha 'Supreme' komt uit Japan. De plantages zijn gelegen op het Japanse eiland Kyûshû. Dit is een gebied met 23 vulkanen en heeft daardoor een zeer voedselrijke bodem vol waardevolle mineralen. De combinatie van de grond met het warme, vochtige klimaat maken dit de perfecte plek met de juiste omstandigheden om de beste Matcha te telen.

Onze Ceremonial Matcha 'Supreme' is gemaakt van alleen de allerbeste en jongste theeblaadjes van de eerste oogst in de lente. Alleen de meest pure thee - Tencha - wordt gebruikt om deze Matcha te maken. "Ten" betekent "hemel" in het Japans en "cha" betekent "thee". "Heavenly tea" is de thee waarvan hemelse, romige Matcha wordt gemaakt. Tencha is het pure blad van de bovenste bladeren van de theeplant en heeft een intense umami-zoete nasmaak.

Matcha van ceremoniële kwaliteit wordt gemaakt van de jongste theebladeren waar alle stengels en bladnerf zeer secuur, en vaak handmatig, zijn verwijderd. Door de jongste bladeren intensief te bewerken ontstaat een zeer zachte smaak en textuur. Voor de andere kwaliteiten Matcha worden ook jonge, maar ook iets oudere theeblaadjes gebruikt.

Onze Matcha Poeder Cooking is vooral bedoeld om mee te koken en wordt gemaakt van theebladeren uit China, het grootste thee producerende land in de wereld. De bladeren zijn, net zoals voor de premium en ceremoniële kwaliteit, afkomstig van in schaduwrijk geteelde theebladeren die na het drogen vermalen zijn tot een fijn poeder.

Voor het bereiden van witte chocolade met Matcha, framboos en pistache zullen alle 3 de kwaliteiten zorgen voor een heerlijke smaakexplosie! Wij hebben in het recept dit keer gebruik gemaakt van Premium Matcha.

Recept Witte Chocolade met Matcha

  1. Smelt de witte chocolade (Au bain-marie);

  2. Doe hier 2-3 theelepels Matcha door;

  3. Schep de chocolade op een bakplaat bekleed met bakpapier;

  4. Bestrooi met stukjes frambozen en gepelde pistachenoten;

  5. Laat de chocolade hard worden in de koelkast;

  6. Geniet!

Alle blogartikelen
Top
Oops!
Je bevindt je momenteel op onze consumenten website. Hier vind je bijvoorbeeld producten met de optie voor kleinere afname hoeveelheden. Voor voordelige prijzen ga je naar onze zakelijke website. Maak hieronder een keuze op welke website je verder wilt gaan.