Wat is Castleton?

13 apr. 2023
1 minuten leestijd
Thee & meer
Blog image

Castleton is een theeplantage en ligt in de zuidelijke vallei van Kurseong. Ongeveer een uur rijden van de steden Darjeeling en Siliguri. Nadat de eerste plant een feit was in 1885 - geplant door Dr. Charles Graham - stond het bekend als Kumseri.

De plantage ontleent haar huidige naam aan een gebouw met de naam "Bank Ghar". Een gebouw wat in de buurt van de theetuin ligt en de kenmerken van een kasteel kent. De Castleton plantage staat bekend als een van de plantages met de beste Darjeeling thee.

Dit zit 'n natuurlijk niet alleen in de naam. De Castleton theeplantage ligt op een hoogte van 980 tot 2300 meter, verspreid over de hellingen van Kurseong en Pankhabari. Unieke kenmerken voor deze unieke Darjeeling theeplantage.

De theeplantage omvat verschillende theetuinen met een oppervlakte van ca. 170 hectare en produceert jaarlijks zo'n 30,5 ton thee. Zoals gezegd, Castleton produceert een van de betere Darjeeling thee, met zelfs een van beste muscatels in de wereld.

Opvallend verder aan Castleton is dat elke theetuin een specifieke naam heeft. Bijzonder omdat het gebruikelijk is om theetuinen te nummeren. Op Castleton kom je dan ook de theetuinen "Bhalu Khop", "Dhobitar", "Baseri" en "Jim Bhasha" tegen.

Alle blogartikelen
Top
Oops!
Je bevindt je momenteel op onze consumenten website. Hier vind je bijvoorbeeld producten met de optie voor kleinere afname hoeveelheden. Voor voordelige prijzen ga je naar onze zakelijke website. Maak hieronder een keuze op welke website je verder wilt gaan.