Vraag: Kun je thee direct zetten in melk?

30 aug. 2020
2 minuten leestijd
Thee & meer
Blog image

Een van de populairste manieren om zwarte thee te drinken is met melk. De Britten doen dit bijvoorbeeld al jaren en ook ik voeg af en toe een wolkje melk toe aan mijn thee. Wat zou er echter gebeuren als we in plaats van water melk zouden gebruiken bij het zetten van thee? Zou het überhaupt werken? Hoe zou het smaken?

Thee kan gezet worden met melk (of zo’n beetje elke andere vloeistof)
Het enige wat er tijdens het theezetten (of beter gezegd: tijdens het trekken) gebeurd is dat het goede van de thee
wordt overgezet naar het water (of een andere vloeistof). Water is slechts de vloeistof van voorkeur door de neutrale smaak en de overvloedige aanwezigheid in een moderne maatschappij. Het wijzigen van de vloeistof, andere vloeistoffen werken ook, naar melk werkt.

Thee zetten met melk geeft een andere smaak en ervaring
Een van de dingen waar je je bewust van dient te zijn bij het zetten van thee in melk is de smaak. Melk heeft een sterkere smaak en is dikker dan water, waardoor het moeilijker wordt om daadwerkelijk de thee te proeven. Het is daarom ten sterkste aangeraden een sterk smakende thee te gebruiken.

Chai is héérlijk gezet met melk
Chai bevat de benodigde kruiden, specerijen en kick om de smaak van de melk tegendruk te kunnen geven. De specerijen onderstrepen bovendien het drankje in een aangename manier, wat ook de reden is dat Chai Latte’s populair zijn bij de grote koffie- en theeketens. Een groot pluspunt van het zetten van thee direct in melk is dat de thee haast nooit te bitter kan smaken. De melk helpt de tannines te maskeren. Het eindresultaat is een rijke, zijdezachte, volle Chai thee met een zoete smaak.

Een snelle manier voor het zetten van chai in melk:

  • schenk een kop melk in een smalle pot
  • voeg 1 volle theelepel Chai toe aan de melk
  • laat de melk sudderen (niet laten koken!) op het fornuis op een laag vuur voor 10 minuten
  • filter en geniet!
Alle blogartikelen
Top
Oops!
Je bevindt je momenteel op onze consumenten website. Hier vind je bijvoorbeeld producten met de optie voor kleinere afname hoeveelheden. Voor voordelige prijzen ga je naar onze zakelijke website. Maak hieronder een keuze op welke website je verder wilt gaan.