Tradities in Marokko, Egypte en Turkije

28 mrt 2021
1 minuten leestijd
Thee & meer
Blog image

Deze drie landen kennen vrij veel overeenkomsten wanneer het op thee en gewoontes aankomt. Ondanks dat elk land haar eigen unieke kenmerken kent. Egypte is bijvoorbeeld van de grootste importeurs van thee en waar menigeen meerdere koppen zwarte thee per dag drinken. Voornamelijk sterke zwarte thee geserveerd in kleine glaasjes, sterk gezoet.

In Marokko wordt muntthee voornamelijk de hele dag gedronken. In het bijzonder echter tijdens en na een maaltijd. Dit omdat munt de natuurlijk eigenschap heeft om de spijsvertering te bevorderen. Vanuit de Marokkaanse cultuur is het het maken van de thee toebedeeld aan de man, vaak het hoofd van het huishuiden. Ondanks regionale verschillen bestaat Marokkaanse munthee vaak uit een Chinese groene thee zoals Gunpowder, gemelangeerd met verse of gedroogde muntbladeren en grote klonten suiker in een hoge zilveren of een theepot van RVS. Heet water wordt er overheen gegoten waarna de thee een aantal minuten de tijd krijgt om te trekken. De thee wordt vervolgens van een staande hoogte geserveerd via een dunne straal in kleine glaasjes. Deze bijzondere methode zorgt er voor dat de geur van munt door de hele kamer zich weet te verspreiden.

Alle blogartikelen
Top
Oops!
Je bevindt je momenteel op onze consumenten website. Hier vind je bijvoorbeeld producten met de optie voor kleinere afname hoeveelheden. Voor voordelige prijzen ga je naar onze zakelijke website. Maak hieronder een keuze op welke website je verder wilt gaan.