Hoe gebruik je kruidenpoeders?

22 mei 2022
4 minuten leestijd
Thee & meer
Blog image

Pure kruidenpoeders in je dieet opnemen is net als stoppen met koffie of frisdrank. Een verandering in je dagelijkse gewoontes. Om het gebruik van kruidenpoeders duidelijk te maken en eigenlijk te vertellen dat het helemaal niet zo heel moeilijk is hebben we een eenvoudig te volgen ´how to´ opgesteld. 

Het is ten eerste belangrijk om te weten dat al onze kruidenpoeders puur zijn. Pure kruidenpoeders van onbewerkte gedroogde geneeskrachtige kruiden zonder toevoegingen. Na oogst, schoonmaken en drogen worden ze vermalen tot poeder. Naast thee zijn we bij Evans & Watson gespecialiseerd in 100% pure kruidenpoeders. Allemaal afkomstig van topkwaliteit – in de meeste gevallen farmaceutische kwaliteit, vrij van toevoegingen. Naast thee zijn we bij Evans & Watson gespecialiseerd in 100% pure kruidenpoeders. Allemaal afkomstig van topkwaliteit – in de meeste gevallen farmaceutische kwaliteit, vrij van toevoegingen. Hiernaast hebben we ook fruit- en groentepoeders.

Kruidenpoeders zijn heel gemakkelijk om in te nemen. Ze zijn namelijk goed toe te voegen aan allerlei vloeistoffen zoals water, melk en vruchten- of groentesappen. Kruidenpoeders zijn op de volgende manieren in te nemen, als...

 • Shotje: kruidenpoeders zijn te mengen met water, melk en vruchten- en/of groentesap,
 • Smoothie: Of beter nog, vermengd met ander fruit, groentes, etc tot een superfood/kruiden-smoothie,
 • Capsule: met kruidenpoeders zelf capsules maken met een zelf capsule maak setje, en
 • Kruidenthee: De meeste kruidenpoeders kunnen ook als kruidenthee gedronken worden.

Shotje - Wat ben je nodig & hoe bereid je kruidenpoeders?

Benodigdheden

 • Een theelepeltje om de juiste hoeveelheid kruidenpoeder af te wegen,
 • Een (klein) glas of beker, en
 • Een eetlepel.

Instructies

De snelste, eenvoudigste - en waarschijnlijk - gemakkelijkste manier om kruidenpoeders in te nemen, is deze als een shotje te verwerken. Om dit te doen ben je maar 2 dingen nodig. De kruidenpoeder(s) zelf en een bepaalde vloeistof. Ongeveer 50 ml is voldoende voor een shotje van max. 20 gram kruidenpoeder. Vruchtensap heeft echter de voorkeur. Dit omdat de zoetheid van de vruchtensap de bittere smaak van bepaalde kruidenpoeders kan helpen compenseren. Hoe ga je te werk?

 1. Voeg de hoeveelheid kruidenpoeder toe aan een klein glaasje,
 2. Voeg een beetje sap toe en meng tot het poeder is opgelost,
 3. Voeg het resterende sap beetje bij beetje toe, voortdurend roerend, en
 4. Klaar!

Smoothie - Wat ben je nodig & hoe?

Benodigdheden

 • Een theelepeltje voor het nemen van de juiste hoeveelheid kruidenpoeder,
 • Een groot glas – longdrinkglas of een ander groot glas (250 – 350 ml), en
 • Een blender of mixer.

Instructies

Het dagelijks (of vaker) drinken van een superfood-smoothie is een van de beste manieren om (je voeding drastisch te verbeteren en) kruiden in je dieet op te nemen. Natuurlijk zijn er veel mogelijke recepten en combinaties. De basis van de smoothie is altijd hetzelfde. Zo kan een smoothie gemaakt worden met koeienmelk, notenmelk of melk van zaden, plantaardige melk, lactosevrije melk of vruchten- en/of groentesap. Daarnaast kun je extra kruiden- of superfoodpoeders toevoegen om de smoothie lekkerder te maken.

 1. Maak eerst de basis van je smoothie door noten, zaden, fruit etc. toe te voegen,
 2. Voeg de exacte hoeveelheid kruidenpoeders toe,
 3. Meng alles tot een gladde dikke substantie – de basis smoothie,
 4. Verbeter de smaak door te zoeten met banaan, agavesiroop, stevia of andere natuurlijke zoetstoffen als de kruidensmaak te bitter is, en
 5. Giet in een glas en geniet!

Tips voor je basis smoothie

Voeg de kruidenpoeder toe aan een van deze vloeistoffen: water (bij voorkeur gefilterd), vruchtensap, groentesap, melk (lactosevrij of gewone melk) en melk van noten of zaden. Meng daarna onbewerkte noten, zaden en fruit toe om de basis smoothie te maken.

Capsule - Wat ben je nodig & hoe?

 • Een (handmatige) capsulemachine, en
 • Zie instructies van de capsulemachine

Thee van kruidenpoeder - Wat ben je nodig & hoe?

Zie ‘Hoe maak je kruidenthee’ voor meer informatie.

Wat kun je nog meer met kruidenpoeders?

Kruidenpoeders zijn verder zeer geschikt om te verwerken in boter, honing, likeuren, oliën en in gerechten. Denk bijvoorbeeld aan kokosboter. Het toevoegen van kruidenpoeder maakt de boter extra smaakvol en lichter verteerbaar. Inname van kruidenpoeder met boter of honing is in het bijzonder goed om kruiden aan kinderen of aan mensen met een gevoelig gehemelte te geven. Drie keer per dag een theelepel.

Kruidenpoeders zijn ook perfect voor het maken van likeuren, siropen of wijn. De poeders lossen gemakkelijk op in water en de fyto-bestandsdelen zijn gemakkelijker opneembaar wanneer ze een langere periode in vloeistof hebben getrokken.

Olie is ook een uitstekende manier om de heilzame eigenschappen van de kruidenpoeders op te nemen. Maak versterkte saladedressings of oliën voor huid en haar. Gebruik alleen plantaardige oliën.

Ten slotte, kruiden zijn natuurlijk ook op te nemen in gerechten, de lunch en salades. Koken met geneeskrachtige kruiden is enorm handig om kruiden in je dagelijkse patroon op te nemen. Zo kunnen kruiden worden toegevoegd aan het beslag van brood of gebak (net zoals specerijen) en eenvoudig worden toegevoegd aan curries of in de bereiding van soep. Het opnemen van kruiden in je voeding is een geweldige manier om te profiteren van de geneeskrachtige werking.

Over producten van Evans & Watson

Hier bij Evans & Watson leveren we de beste kwaliteit kruidenpoeders. Blader door onze uitgebreide assortiment op onze Geneeskrachtige kruiden-pagina. We doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat onze kruidenpoeders allemaal van farmaceutische kwaliteit zijn en het meeste voordeel voor de gezondheid hebben. Naast dat wij de bekende kruiden leveren zoals Ashwagandha, Ginkgo Biloba poeder en Mariadistelzaadpoeder, leveren we ook minder bekende kruiden zoals Cistus incanus poeder en Damianapoeder.

Alle blogartikelen
Top
Oops!
Je bevindt je momenteel op onze consumenten website. Hier vind je bijvoorbeeld producten met de optie voor kleinere afname hoeveelheden. Voor voordelige prijzen ga je naar onze zakelijke website. Maak hieronder een keuze op welke website je verder wilt gaan.