Hoe gebruik je fruit- en groentepoeders?

9 jan 2022
3 minuten leestijd
Thee & meer
Blog image

Ons assortiment bevat een ruim aanbod groente- en fruitpoeders. Maar hoe neem je deze op in je voedingspatroon? En wat is de kwaliteit? Graag vertel ik je in deze blog meer over onze groente- en fruitpoeders en over de kwaliteit. 

Kwaliteit

Voordat je onze groente- en fruitpoeders een vaste plek geeft in jouw voedingspatroon wil je vast weten welke kwaliteit wij bieden.

Ons assortiment fruit- en groentepoeders bestaan eenvoudigweg uit fruit en groenten die na het drogen zijn vermalen tot poeders. Het fruit en de groente worden kort na het plukken gedroogd om ervoor te zorgen dat alle waardevolle inhoudsstoffen aanwezig blijven. Onze poeders zijn niet verwarmd, maar worden langzaam gedroogd. Hierdoor blijven de fyto-inhoudsstoffen, smaak en kleur zoveel mogelijk behouden. Hierdoor zijn onze poeders vergelijkbaar met verse groenten en fruit, alleen dan gedroogd, geconcentreerd en gemakkelijk te gebruiken. Alhoewel het niet vers is, vormen deze poeders een geweldige aanvulling op een uitgebalanceerd voedingspatroon. De heldere kleuren en heerlijke smaken, maakt ze bovendien populair bij kinderen.

De voordelen van deze hoogwaardige kwaliteit groente- en fruitpoeders is de grote hoeveelheid inhoudsstoffen, de intense smaak en de intense kleur. Al onze groente- en fruitpoeders zijn dan 100% puur natuur. Geen toevoegingen dus. 

Wat ben je nodig & hoe bereid je de poeders?

Dan nu verder met hoe je fruit- en groentepoeders kunt opnemen in je voedingspatroon. 

Benodigdheden

Om groente- en/of fruitpoeder op te nemen in je voedingspatroon ben je (sommige van) de volgende gereedschappen nodig:

 • eetlepel,
 • dessertlepel,
 • blender, en
 • soep- of dessertkom.

Vruchtenpoeders kunnen door de druk wat geklonterd zijn. Een sterke dessertlepel of vork kan handig zijn om de klonten los te maken en het te mixen met de vloeistof. Wist je verder dat veel groente- en vruchtenpoeders niet alleen hartstikke gezond zijn door de vele vitamines, ijzer en andere mineralen, maar dat ze ook een heilzame werking kunnen hebben? Als je geïnteresseerd bent in andere heilzame kruiden, bezoek dan ons assortiment. Veel kruiden hebben we ook als kruidenpoeder beschikbaar.

Mogelijke toepassingen

 • Mix een eetlepel fruit- en/of groentepoeders door pannenkoekenbeslag voor zoete/hartige pannenkoeken (zie bijvoorbeeld onze blogpost Energieballetjes met Matcha Poeder en Cacao)
 • Fruitpoeder kun je toevoegen aan thee;
 • Voeg de fruit- en/of groentepoeders toe aan water, fruit- of groentesap;
 • Vooral fruitpoeders matchen goed met yoghurt of in een smoothie;
 • Voeg groentepoeder toe aan brood, gebak, rijst, pasta of granen;
 • Breng ijs of cake op smaak met fruitpoeder;
 • Groentepoeders kun je toevoegen aan marinades of sauzen.
 • Op onze fruit- en groentepoeders staat aangegeven welke hoeveelheid je het beste kunt gebruiken. Voor het toevoegen van fruit- en groentepoeder aan bijvoorbeeld een pannenkoekenmix adviseren we om een klein gedeelte van het hoofdingrediënt te vervangen voor fruit- of groentepoeders. Bijvoorbeeld door bij pannenkoeken 10 gram bloem te vervangen voor 10 gram bietenpoeder.

Over producten van Evans & Watson

We hebben een zeer ruim assortiment groente- en fruitpoeders. Bekijken dus vooral ons ​​volledige assortiment op onze fruit- en groentepoeders-pagina

Meer informatie

Ons assortiment fruit- en groentepoeders bestaan eenvoudigweg uit fruit en groentes die na het drogen zijn vermalen tot poeders. Naast dat drogen en de poedervorm helpen om de inhoudsstoffen beter te conserveren, zijn ze hierdoor ook zeer eenvoudig in gebruik. Het fruit of de groente wordt kort na het plukken gedroogd om ervoor te zorgen dat alle waardevolle inhoudsstoffen aanwezig blijven. Alhoewel het niet vers is, vormen deze poeders een geweldige aanvulling op een uitgebalanceerd dieet. Hun heldere kleuren en heerlijke smaken maakt ze bovendien ook populair bij kinderen. Bij Evans & Watson is kwaliteit van het grootste belang. Al onze groente- en fruitpoeders zijn dan ook 100% puur natuur. Geen van de poeders bevatten iets anders - geen toevoegingen dus. Bovendien weten we precies de herkomst, van elke poeder en thee.

Kortom, groente- en fruitpoeders zijn gemakkelijk toe te voegen aan je voedingspatroon. Hoe ga jij groente- en fruitpoeders gebruiken?

Alle blogartikelen
Top
Oops!
Je bevindt je momenteel op onze consumenten website. Hier vind je bijvoorbeeld producten met de optie voor kleinere afname hoeveelheden. Voor voordelige prijzen ga je naar onze zakelijke website. Maak hieronder een keuze op welke website je verder wilt gaan.