Chinese thee-eieren, een lekkere snack

27 sep. 2020
1 minuten leestijd
Thee & meer
Blog image

Thee is niet alleen fantastisch, heerlijk, relaxt en exotisch, het is ook een product dat synoniem staat aan onbekende culturen. Door zoveel met thee bezig te zijn, kom ik niet alleen nieuwe melanges, thee tegen of doe ik een nieuw wetenswaardigheidje op, het zorgt er ook voor dat je steeds meer verdiept in andere culturen. Bij het verdiepen in andere culturen stuitte ik per abuis op een echte Chinese bijzonderheid, namelijk het Chinese thee ei.

Chinese thee eieren
Chinese thee-eieren zijn voor veel Chinezen een veel gegeten snack. Het is ongelofelijk hoe populair ze zijn. Zo’n beetje door elke benzinepomp, busstation of lokale winkel worden de huisgemaakte thee eieren verkocht.

De bereiding zit ‘m in het breken
Correct bereid hebben de thee eieren een mooie marmerachtig effect. Om dit te bewerkstelligen is het essentieel om de eieren te breken voordat ze worden getrokken in de vloeistof. Des te meer breuken, des te unieker komen ze er uit te zien.

De kwaliteit van de thee is cruciaal
Mijn voorkeur is om Lapsang Souchong te gebruiken zodat de rokigere smaak van de thee
wordt afgegeven aan het ei. Anderen zweren bij gewone zwarte thee of oolong. Een handige tip is om de gebruikte theebladeren van je favoriete thee te gebruiken voor de thee eieren. Doordat de thee erg lang de tijd krijgt om te trekken, zal de smaak sterk genoeg zijn om de eieren de juiste smaak te geven.

Alle blogartikelen
Top
Oops!
Je bevindt je momenteel op onze consumenten website. Hier vind je bijvoorbeeld producten met de optie voor kleinere afname hoeveelheden. Voor voordelige prijzen ga je naar onze zakelijke website. Maak hieronder een keuze op welke website je verder wilt gaan.