Afvallen met groene thee: 7 handige tips!

10 jan 2021
4 minuten leestijd
Thee & meer
Blog image

Verschillende wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat theedrinkers, vooral groene thee drinkers, sneller gewicht verliezen dan wanneer ze geen thee drinken. Tijd om de theeketel te vullen met water! Waarom? Begin nu met afvallen met groene thee en 7 handige tips.

Tip #1: Begin vroeg: Vervang de kop morgenkoffie met groene thee.

Groene thee bevat ook cafeïne, al is het minder dan koffie, en kan daarmee de gewenste boost geven in de morgen. Het kan bovendien de stofwisseling stimuleren zodat je de gehele dag meer calorieën verbrand. Wees gewaarschuwd: voeg niet teveel extra’s toe aan de thee – dingen als suiker, honing en melk voegen de extra niet-gewenste calorieën toe die juist de voordelen van groene thee weer te niet kunnen doen.

Tip #2: Meerdere koppen: Wees niet bang om meerdere koppen per dag te drinken.

Groene thee bevat minder cafeïne dan een kop koffie. Je hoeft dan ook niet bang te zijn dat je nerveus of gespannen wordt als je het dubbele aantal koppen drinkt. Het helpt ook om een vol gevoel te krijgen. Je kunt groene thee bovendien gebruiken als een supplement aan eten. Drink een kop thee voor of direct na het eten, zodat je niet teveel eet. Overigens, groene thee bevat een diureticum, waardoor je vaker de kleinste kamer zult bezoeken!

Tip #3: Drink regelmatig groene thee en de kilo’s vliegen er sneller af!

Wanneer je regelmatig thee drinkt (elke dag voor een aantal maanden achter elkaar) zul je ervaren dat je extra gewicht verliest. Des te meer groene thee je drinkt en des te langer je het volhoudt, des te meer train je het lichaam om minder vet op te nemen voor de lange termijn. Een goede reden om groene thee te blijven drinken, zelfs als je de verschillende voordelen nog niet hebt ervaren. Sommige hebben de tijd nodig, maar zijn het wachten waard.

Tips #4: Meer leren: leer van theedrinkers met ervaring

Nieuwe tips voor afvallen met groene thee leer je in het begin niet vanzelf. Praat daarom met mensen die al veel gewicht zijn verloren met behulp van groene thee. Ze kunnen een aantal andere handige tips en methodes hebben die je weer verder kunnen helpen.

Tips #5: Groene thee: slechts het begin

Leren om af te vallen met groene thee opent een aantal deuren naar andere gezonde(re) gewoontes. Omdat groene thee een effectieve lustafremmer is, is de kans dat de drang naar snacks en ongezonder voedsel sneller stoppen. Niet langer in de macht van voedsel, jij bent in de controle welk voedsel je eet. Gebruik deze periode om meer nieuwe dingen, tips en technieken te leren om nog gezonder te gaan eten.

Begin bijvoorbeeld met het vervangen van vet en calorierijk voedsel door voedsel dat beter is. Als je de calorie inname met 500 calorieën kunt terugbrengen, kun je al snel een halve kilo per week afvallen. Je lichaam zal energierijker aanvoelen door de slimmere keuzes in gebalanceerd, gezond voedsel.

Tips #6: Strekken na groene thee

Groene thee is natuurlijk meer dan een kickstart van de stofwisseling. Groene thee bevat het aminozuur L-theanine. Dit aminozuur stimuleert de hersenactiviteit, waardoor je meer gefocust doch kalm van geest bent. Gebruik de extra energie als voordeel door een simpel, klein rondje te wandelen elke dag. Met deze nieuwe wandeling kun je al snel weer 0,5 – 1,5 kilo per maand afvallen.

Dat is al snel meer dan 10-15 kilo per jaar. Wandelen is een goede cardiovasculaire oefening en verbrand calorieën. Beweging zorgt er ook voor dat endorfine vrij komt, wat een lekker gevoel geeft. Groene thee zorgt er ook voor dat de aderen rondom het hart open en flexibel blijven, een goede toevoegen aan een hartgezond dieet.

Tips #7: Vertel het vrienden en familie: deel de vreugde!

Nu dat je geleerd hebt dat een belangrijke rol tijdens het afvallen voor groene thee is weggelegd, begin, maar houd het niet voor je zelf: vertel het door! Obesitas neemt extreme, bijna epidemische proporties aan binnen Europa, maar ook in Nederland. Gewicht verliezen met groene thee kan zomaar iemands leven veranderen!

Alle informatie over groene thee en gewichtsverlies is zinloos totdat je de opgedane kennis in actie gaat omzetten. Loop deze tips nog eens door en probeer ze mee te nemen in je dagelijkse routine (voornamelijk tip 1 tot 3). In het begin kan het even wennen zijn, maar al snel zullen ze steeds meer als normaal en fijn aan gaan voelen (net zoals kleinere kleiding en meer zelfvertrouwen). Op een gegeven moment heb je zoveel ervaring opgedaan, dat je eigen groene thee tips hebt te delen met andere die net beginnen. Veel succes!

Alle blogartikelen
Top
Oops!
Je bevindt je momenteel op onze consumenten website. Hier vind je bijvoorbeeld producten met de optie voor kleinere afname hoeveelheden. Voor voordelige prijzen ga je naar onze zakelijke website. Maak hieronder een keuze op welke website je verder wilt gaan.