Wierookhars gebruiken

Wierookhars en houtsoorten branden worden naast de heerlijke geur ook gebruikt voor het energetisch zuiveren van de ruimte. Van oudsher worden wierookceremonies uitgevoerd voor het gunstig stemmen van de geestenwereld en het verdrijven van obstakels. Het in rook opgaan als het ware. Wierookrituelen zijn eigenlijk weer herontdekt; veel mensen hebben wierook in huis en er zijn ook veel mensen die de harswieroken zeer op prijs stellen.

Wat is wierookhars

Wierookhars is wierook in zijn meest pure en natuurlijke vorm. Harsen worden verkregen uit het sap, schors van wortels of hout van bomen, struiken en planten. Olibanum, mirre, benzoëhars, Copal, Dragon's Blood, palo santo en styrax zijn de bekendste harsen. Vaak ook de basiselementen voor aromatische wierookmelanges.

Wierookhars wordt verbrand op houtskool en het is een van de oudste en beste manieren om van wierook branden. Wierookhars en houtachtigen branden dan ook uitstekend op houtskool. Doseer de wierook, zodat er niet teveel geur ineens vrijkomt. Gebruik een houtskooltang om de houtskool aan te steken en een wierooktangetje om de wierookhars en houtachtigen op de houtskool te leggen.

Hoe verbrand je wierookhars?

In tegenstelling tot traditionele wierookstokjes, brandt hars niet vanzelf. Wat je nodig heb is in ieder geval:

Wierookhars Houtskooltabletten Houtskoolbrander Stenen of zand Tang en lepel Hittebestendige onderzetter of tegel

Er zijn veel manieren om wierookhars te verbranden. Dit is echter wel een mooie basis om mee te beginnen. In tegenstelling tot wierookstokjes brandt wierookhars niet uit zichzelf. Je bent dan ook ten minste houtskooltabletten en een wierookbrander nodig.

Vul de brander 3/4 met zand of stenen. Maakt niet uit welke. Zolang het maar de hitte opnemen kan. Plaats vervolgens de brander op een hittebestendige onderzetter. Zoals een tegel. Dit omdat de onderkant van de brander erg heet kan worden. Gebruik een tang om het houtskooltablet vast te houden. Steek het houtskooltablet aan volgens de instructies. Plaats de hete houtskool op het zand of stenen in de houtskoolbrander. Laat de houtskool 5-15 minuten op temperatuur komen. Zodra er een laag as op de tablet ontstaat ben je klaar voor de volgende stap. Voeg met een lepel (geen plastic!) een zeer kleine hoeveelheid hars toe door dit op de hete houtskool te leggen. Bij het branden van korrelwierook heb je maar enkele korreltjes nodig. Voeg naar wens meer wierookhars toe totdat de houtskool is uitgedoogd. Laat de houtskool na het afkoelen volledig afkoelen in de brander voordat je deze weggooit. In geval van twijfel, besprenkel met water.

Waarschuwing: Raak de houtskooltablet niet aan wanneer deze brandt of wanneer je deze in de houtskoolbrander wilt plaatsen. Beide zullen erg heet zijn. Laat bovendien geen brandende houtskool of brandende wierook onbeheerd achter. Het is verder belangrijk dat er goede ventilatie in de ruimte waar je wierook brandt aanwezig is.

Wierookhars is niet geschikt voor:

Consumptie. Niet geschikt om te eten of drinken. Houd buiten bereik van kinderen Niet geschikt voor dieren

Hoe ontsteek je een houtskooltablet?

Steek de houtskooltabletten aan de rand aan en plaats in een vuurvast voorwerp leggen. Voeg zodra de tablet volledig gloeit de wierook toe, of leg met een tang de gloeiende houtskool op de houtskoolbrander of waterpijp. Na gebruik de gloeiende houtskool met water besprenkelen, enkel na volledig uitbranden en afkoelen wegnemen.

Top
Oops!
Je bevindt je momenteel op onze consumenten website. Hier vind je bijvoorbeeld producten met de optie voor kleinere afname hoeveelheden. Voor voordelige prijzen ga je naar onze zakelijke website. Maak hieronder een keuze op welke website je verder wilt gaan.