Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Filteren op

Biologisch
Biologisch
Cafeine
Cafeine
Smaakprofiel
Smaakprofiel
Moment
Moment

Slapen: de mooiste kruiden

Voor een betere nachtrust

Uitgelicht

Slaapthee kopen: perfecte kruiden voor je nachtrust

Slaapkruiden kunnen je helpen beter in slaap te komen. In feite helpt slaapthee - van geneeskrachtige kruiden - het lichaam te ontspannen. Daardoor kunnen slaapkruiden een handige toevoeging zijn in je ritueel om in slaap te komen. Om de juiste slaapthee te kopen is er een ruime keuze heilzame geneeskrachtige kruiden. Al deze medicinale kruiden zijn geselecteerd op hun vermeende kalmerende en rustgevende werking. Denk aan valeriaan, kamille, hop, citroenmelisse, lavendel, slaapmutsje, passiebloem, Sint Janskruid en ashwaganda.

Meer Informatie

De juiste slaapthee kopen

Bij evansnwatson.nl vindt je medicinale kruiden en thee die een heilzame slaap bevorderen. Voor de een werkt een kruid waarvan je lekker rozig wordt, weer een ander die zorgt voor een diepere slaap. Veel van deze kruiden worden al eeuwenlang gebruikt als slaapthee. Voor een betere nachtrust of om beter in slaap te komen. Elk kruid heeft zijn eigen voordelen en nadelen.

Wil je een slaapthee kopen die goed bij je past, dan is het belangrijk om te weten welk kruid waarbij helpt. Uit onderzoek is gebleken dat de kruiden valeriaan, kamille, citroenmelisse, hop en slaapmutsje helpen om beter in slaap te komen. Elk kruid helpt het lichaam te ontspannen en/of angstgevoelens te verminderen. Dit stelt het lichaam in staat gemakkelijker in slaap te komen. Wanneer je minder moeite hebt om in slaap te komen en juist geen uitgerust gevoel dan zouden de kruiden lavendel, Sint Janskruid, slaapmutsje en valeriaan kunnen helpen.

Wanneer je slaapthee koopt

Belangrijke factoren van (onregelmatige) slapeloosheid zijn stress en/of angst. De beruchtste en meest voorkomende factoren van slaapproblemen. Ondanks dat slaapthee van kruiden goed kan bijdragen om weer in een goed slaapritme te komen, is het geen wondermiddel. Slaapproblemen schreeuwen om een verandering van levensstijl. Het is dan ook belangrijk om goed te kijken naar wat je eet en drinkt en of je voldoende beweegt. Het is verder belangrijk om te bepalen of je last hebt van onregelmatige slapeloosheid (door bijvoorbeeld stress op je werk) of chronische slapeloosheid. In het eerste geval kunnen slaapkruiden helpen. Ga in het tweede geval naar je huisarts. Het is afgeraden kruiden te gebruiken voor het behandelen van chronische slapeloosheid. Gebruik verder kruiden slechts af en toe voor een betere nachtrust. Neem als je zwanger bent voor het gebruik van kruiden contact op met je huisarts.

Kruiden, slaap & advies van je huisarts

Ondanks de verschillende onderzoeken is meer onderzoek nodig om te bepalen dat de kruiden helpen tegen chronische slapeloosheid. Zo is er over de jaren is er veel onderzoek gedaan naar de werking, risico´s en het effect van slaapkruiden. Geen van de onderzoek heeft echter doorslaggevende bewijs gevonden dat kruiden chronische slapeloosheid effectief kunnen behandelen.

De werking van kruiden - en daarmee ook het effect - zijn verder wisselend per persoon. Het is dan ook afgeraden om na gebruik van slaapthee auto te rijden of te werken met machines. Combineer slaapkruiden verder niet met andere medicijnen of alcohol. Raadpleeg verder een dokter voor jouw veilige dagelijkse inname en over de mogelijke risico´s en bijwerkingen.

Bovenstaande informatie bevat geen medische adviezen en kan onvolledig zijn, raadpleeg je dokter in geval van twijfel. Evans & Watson is niet aansprakelijk voor de resultaten van gemaakte keuzes op basis van bovenstaande informatie.

Minder informatie

Er zijn 15 producten.

Item 1-15 van 15 in totaal item(s)

Actieve filters