Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Mierikswortel

Heerlijk als keukenkruid en thee

Mierikswortel thee kopen: de beste thee met mierikswortel

Mierikswortel thee is te maken van de mierikswortel. Een al eeuwenlang gebruikt kruid in de natuurgeneeskunde. Zo wordt het medicinale kruid wordt al sinds de jaartelling gebruikt. De mierikswortel is een dikke penwortel die afkomstig is van de mierik plant. De mierikswortel is niet alleen te gebruiken als geneeskruid, ook in de keuken is het populair. Alhoewel bij ons veel minder dan in de Duitse, Tsjechische, Oostenrijkse en Hongaarse keuken. Ook in de joodse keuken komt het gebruik van mierikswortel voor. Verder wordt mierikswortel in pasta verwerkt en in mindere mate wordt mierikswortel thee gedronken.

Meer Informatie

Oorspronkelijk komt de mierikswortel uit Oost- en Zuid-Europa. In Centraal-Europa wordt mierikswortel nog gecultiveerd. Het is dan ook niet verwonderlijk dat juist in de oostelijke landen van Europa mierikswortel nog een vaste plaats heeft in de keuken. Naast culinaire toepassingen wordt in Nederland wel voornamelijk gewerkt met de geneeskrachtige eigenschappen. De mierikswortel bevat veel vitamine C en is het slijmoplossend, antibacterieel en hoestdempend. Zo helpt mierikswortel erg goed voor keelklachten en slijmaandoeningen. Ook werkt het ontzwellend op de slijmvliezen. Een welkome steun bij een fikse verkoudheid.

De mierikswortel is als mierikwortelhoning te nuttigen tegen allerlei kwalen van de keel. Juist in de mierikswortel aanwezige mosterdolie en etherische oliën hebben een heilzame werking. De wortel wordt dan ook veel toegepast in de natuurgeneeskunde. Ondanks dat het niet gebruikelijk is om mierikswortel thee te drinken, kan het aftreksel wel gedronken worden.

Minder informatie

Excuses voor het ongemak.

Zoek opnieuw