Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Filteren op

Type
Type
Smaakprofiel
Smaakprofiel
Cafeine
Cafeine
Biologisch
Biologisch
Moment
Moment

Jasmijn: de lekkerste jasmijn koop je bij evansnwatson.nl

Wie regelmatig jasmijnthee drinkt, profiteert van diverse positieve effecten op het lichaam en op de geest. Zo heeft de thee niet alleen een zoete smaak en een heerlijk bloemachtige geur, maar bevat de thee bovendien weinig calorieën. 

Het verhoogt bovendien de stofwisseling, werkt de thee kalmerend en hartslagverlagend en zorgt de thee ervoor dat je minder risico loopt op diverse aandoeningen. Wil jij ook profiteren van deze positieve effecten op lichaam en geest en genieten van een heerlijke thee? Drink dan de gezonde, heerlijk geurende en lekkere thee van de jasmijnplant. Jasmijn thee heeft een natuurlijk kalmerend en relaxend effect of lijf en geest. Al onze jasmijn thee wordt geparfumeerd met echte jasmijnbloemen, tot wel 9 negen! Domp je eens onder in de heerlijke jasmijngeur en smaak.

Met haar delicate bloemige smaak is jasmijnthee een van de populairste geparfumeerde groene variëteiten. Jasmijnthee wordt gemaakt in China, met name in de provincie Fujian en Taiwan. De theesoort is al sinds de Sung-dynastie (960-1279) een van de populairste Chinese theesoorten. De heerlijk geurende bloemen worden ’s morgen geplukt en overdag gekoeld, zodat ze niet te snel opengaan. Wanner de bloemen ’s avonds opengaan worden ze in afgemeten hoeveelheden naast de groene, oolong of zwarte thee gelegd. Het kost de thee ongeveer vier uur om de jasmijngeur op te nemen. Voor gangbare theeklassen wordt de thee uitgespreid en een tweede en derde keer naast de jasmijn gelegd. Voor de betere theeklassen wordt dit uitgespreid en opstapelen wel zeven tot negen keer in ongeveer een maand herhaald. Daarna worden de bladeren opnieuw gevuurd om eventueel vocht uit de bloesems en de thee te verwijderen en worden de bloesems ofwel verwijderd of door de thee gemengd zodat die fraai oogt. Soms worden de bloemen niet in stapels naast de thee, maar laag met de thee in kisten gelegd. In sommige fabrieken gebeurt het stapelen en mengen machinaal.

Meer Informatie

Wat is jasmijn?

Jasmijn is een donkergroene struik, die wel tot 3 meter hoog kan worden en wit met gele bloemetjes bevat. In sommige gevallen zijn de bloemetjes van de plant helemaal geel, maar in dit geval wordt de plant boeren jasmijn genoemd. Omdat jasmijn bekend staat om de genezende kracht van de plant, wordt jasmijn in diverse culturen gebruikt thee van te maken. Wil jij ook profiteren van de genezende kracht van de plant, dan kun je jasmijnthee drinken om te profiteren van de vele positieve gezondheidseffecten van de plant.

Hoe wordt de thee gemaakt?

De thee van de jasmijnplant wordt op een specifieke wijze geproduceerd. Dit doet men namelijk door de bloemblaadjes van de plant eerst te vermengen met de bladeren van de plant, om vervolgens het mengsel te laten drogen. Pas als het mengsel droog is, worden de bloemblaadjes uit het gedroogde mengsel gehaald. De geur van de bloemblaadjes heeft zich op dit moment namelijk al verspreid in de theebladeren, waardoor de thee na het verwijderen van de bloemblaadjes al heerlijk ruikt en smaakt.

Hoe smaakt en ruikt de thee?

De thee die van jasmijn gemaakt wordt, ruikt naar de bloemetjes die aan de jasmijnplant groeien. Zo heeft de thee een lichtelijk zoete bloemachtige geur, die erg ontspannend werkt. De smaak van thee van jasmijn kan vergeleken worden met de smaak van groene thee, hoewel thee van jasmijn net wat zoeter smaakt dan groene thee. Kortom: jasmijnthee geurt naar zoete bloemetjes, heeft een zoete en toegankelijke smaak en heeft tevens een positief effect op de gezondheid.

Minder informatie

Er zijn 4 producten.

Item 1-4 van 4 in totaal item(s)

Actieve filters