Voor 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd
Gratis verzending vanaf €29
Niet goed, geld terug

Cafeïnevrije thee

Thee zonder theïne

Cafeïnevrije thee koop je bij evansnwatson.nl voor een zeer specifiek assortiment theïnevrije thee die we uitgebreid getest hebben. Lees meer...

Er zijn 57 producten.

Item 1-18 van 57 in totaal item(s)
Rozenthee Kruidenthee Evans & Watson - 1

Rozenthee

Prijs € 4,60
(5/5) op 17 reviews
Direct bestellen

 Rozenthee is een heerlijk zacht zoete bloemachtige thee met een onderscheidende scherpe...

Cafeïnevrije thee kopen: theïnevrije thee voor een fijne nachtrust

De ideale thee zonder cafeïne voor de theeliefhebber, voor ’s avonds op de bank of voor detox dag kan je bij ons vinden. Theïnevrije thee is niet meer weg te denken als moderne thee. Ze zijn niet alleen cafeïnevrij, ze zijn lekker en voldoen perfect aan je wensen voor gezond te leven. Sommige theeën zijn een melanges, zijn van een kruid, rooibos en andere zijn gedecafeïneerde thee. Gedecafeïneerde thee hebben we groene thee en zwarte thee. Het decafeïneren van thee is een proces waarbij de cafeïne wordt geëxtraheerd middels CO2. Sommige zijn van nature cafeïnevrije kruidenthee waar andere de cafeïne (betere gezegd theïne) eruit is gehaald. Theïnevrije thee dus.

Thee zonder cafeïne

De hoeveelheid theïne in thee is vergelijkbaar met dat van cafeïne in koffie. Het enige verschil tussen beide is de benaming en de uiteindelijke hoeveelheid cafeïne die in je theekop komt. Dit komt door de simpele reden dat voor het zetten van een kop thee minder thee nodig is dan dat voor koffie. In thee zit bijvoorbeeld 40 mg cafeïne tegen 80 mg voor een kop koffie. Komt doordat voor een kop thee slechts 1-2 gram thee nodig is tegen 7 gram bij koffie. Voor thee zonder cafeïne worden dezelfde methodes gebruikt als bij koffie. Hiervoor worden verschillende methodes gebruikt. Bij één van de nieuwste methodes wordt gebruik gemaakt van CO2. De CO2 methode heet in het vakjargon superkritische vloeistofextractie. Onder hoge druk komt CO2 in een toestand tussen gas en vloeistof in. Op dit moment is CO2 een zeer selectief oplosmiddel voor theïne. Een groot voordeel is hiervoor geen chemicaliën gebruikt worden. Wel zo lekker. 

Bij evansnwatson.nl vind je een groot assortiment aan cafeïnevrije theesoorten. Je kunt bij ons verschillende soorten cafeïnevrije thee kopen, en zowel biologische als niet-biologische thee vinden. Zo kies je de thee die precies aan jouw wensen voldoet. Twijfel je over welk type thee het best bij je past? Als je echt alles over theïnevrije thee wilt weten, raadpleeg dan ons en neem contact met ons op voor hulp.